....cLick! cLick! cLick!...

Monday, November 29, 2010

...cOkLaT, BuNGa dAn sI CuPiD...

...kedai buku popular menjadi kunjungan kami apabila tiba di kB malL sebab my dear +sIstO+ nak cari novel...so...i follow...ekekeke....

...bile da masuk kedai buku ni...tak sah pulak kalo tak beli buku...dah memang menjadi kegilaan kami untuk membaca novel...tapi only me n +sIst aZiE+ jer yang bace novel melayu...+sIst jIhah+ pulak setia ngan novel englishnye..
.student tesel katekan...ekekkee...whether its english or malay...tak kisahlakan...asalkan membaca dan tujuannya untuk menambah ilmu pengetahuan...

...so...bile da masuk...misi utama...cari novel yang best yang belum dibaca lagi...

...amik satu...baca sinopsis...macam best...tapi letak lu...kot ade yang len lagi best...amik satu agi...bace sinopsis agi...hmm...menarik jer...hm...
nak ke letak lu???....hm...letak lu...

...begitulah keadaanku di kedai buku popular tuh sampaila ternampak satu buku yang mempunyai cover yang menarik...tapi orang kate..."don't judge the book by it's cover" kan?...

...so...tengok muka depan...lawa + menarik minat untuk dibaca...

...tajuk...+coklat, bunga dan si cupid+...unik...

...bace sinopsis lak...not bad...jalan cerita agak complicated...macam menarik...laen dari yang laen...macam best...hmmm....

...amik ke tak???...amik ke tak???...da puas pikir...amikla...percubaan pertama dari penulis baru...nak gak tengok gaya penulisannya...setanding penulis lama atao kureng...ekekeke....give it a try...


...then...pegi kaunter..scan bar...kuar duit...bayar...

...nek kete...terus buke plastik...tulis tarikh beli n start bace...

...setelah mengambil masa 2 hari untuk menghabiskan cerita ni...

...kesimpulannya...cerita ni best...ade jalan ceritanya...tersusun...bahasa yang digunakan pon ok la...boleh diperbaiki...tapi as for me..ok la...sedap dibaca...puas hati walaopon kadang2 ade gak tak paham ape yang disampaikan...ekekeke....but so far so good...

...nak dipendekkan citer...citer ni mengisahkan sorang pompuan yang bernama +Amelia Rania Qaisara+ atao lebih dikenali dengan nama +Rania+...Rania merupakan seorang gadis bandar yang mempunyai raut wajah ala-ala kacukan pakistan + cin
a + melayu...so...citer ni mengisahkan hidup Rania yang terpaksa buat pilihan antara 3 orang pemuda iaitu +Zarul Haidi Fahimi+ , +Fakhrul Qazril Amani+ and +Rifdi Hakimi+...Haidi yang merupakan +si CuPiD+ Rania juga merupakan chef kat hotel tempat Rania kerja part time yang merupakan cinta pertama Rania...mereka hampir berkahwin...but...Haidi terlebih dahulu meninggalkan Rania terkapai-kapai keseorangan akibat penyakit +leukimia+...Rifdi a.k.a "bUnGa" merupakan rakan sekampus Rania...boleh dikatakan hanyalah watak sampingan dalam novel ni...kenapa dia dikatakan bunga???sebab everyday dia hantar bunga mawar kat pejabat Rania semata-mata nak pikat hati Rania...Fakhrul pula as a "CoKlAt" merupakan bos tempat Rania bekerja dan merupakan abang kepada Haidi...OMG!!!...dia tergila-gilakan Rania dan merupakan seorang insan yang bertanggungjawab penjadi pemerhati dan pengacau Rania selama sebulan di stesen monorel dalam usaha untuk memikat Rania ketika Rania berulang alik ke hotel tempat kerjanya...and the ending...read it by urself...u'll fall ur tears as reading dis novel..read it...hehehe....

...kalo tertarik...korang try la bace dis novel...menarik jalan ceritanye...konflik yang cuba diwujudkan agak menjadi apabila setiap watak memainkan peranan masing-masing dalam menghidupkan lagi jalan ceritanya...sangat menarik
dan tertarik..kau memang DA BOMB!!!...ekekekek....


...to +MR.OpIE+...i want u to be as romantic as Haidi and as gentleman as Fakhrul...but...it's better for u to be urself darl...LovE yOu daMn mUCh!!!!...

...+kImOPi+...

Sunday, November 28, 2010

...JaHaTNyE kaMoO!!...

...jahat?...

...bile dengar lagu jahat ni..teringat plak kat si kecik +
aIsHaH+...baru umur 2 tahun...tapi hafal lagu ni...hahahha...so cute!!!...

...actually...first kenal lagu ni pon coz both of my twins giler lagu ni...so...setiap kali nek kete ngan diorang...diorang akan bukak lagu ni kuat2..hahaha...sampai kete sebelah pon da tak yah nak pasang radio agi...cukupla dengar radio free dari kitorang n
i...hahahah...giler!!...

...first dengar lagu ni rase cam lagu ni bese jer...macam lagu2 stacy
yang len...fast song...apatah lagu ni punye story...malas nak pikir...tapi..bile dengar banyak kali with the lirik...rase cam lagu ni best gile...what a meaningful song i thought...patotla my twins giler dis song so much!!...

...then skunk...+kImOPi+ pon da giler lagu ni...hahaha....sori to my +eToNsaAd+, +mEkNa+ and all of my housemate sebab slaloo buat freeshow bile dengar lagu ni...ekekkeke

...so..here i put this "jAHaT" lyrics for all of u...


aku sudah serik bercinta,
kerna asyik berakhir dengar kecewa,
tapi sejak hadirnya dia,

semua sistem kawalan kini terjejas,

kepala kata jangan gelojoh,
hati pula kata pergi,
benarkah cinta itu but
a,
kerna tak nampak apa selain die,

chorus :


aku, aku,
bagaikan sudah terkena mentera, c
inta,
dari manakah kau datang menjelma,
diriku, diriku,

yang disangka kebal,
oh jahatnya kamu, jahatnya kamu,
engkau, engkau,
penyebab diriku terigau-igau,
kiniku terbayang kamu hampir setiap waktu,
kumahu, kumahu,
denganmu selalu,

oh jahatnya kamu, jahatnya kamu...

apa agaknya sudah jadi,
pada ingkar untuk tak bercinta lagi,
walaupun belum bersedia
,
tapi hatiku mendesak dan menggesa...

*ulang chorus


...to +MR.OpIE+...
...kenapa awak jahat sangat....sebab....

...jahatnya awak sebab selalu buat saya ingat awak...

...jahatnya awak sebab selalu buat saya fikir pasal awak...

...jahatnya awak sebab selalu buat saya rindu awak...

...jahatnya awak sebab s
elalu buat saya nak msg awak...

...jahatnya awak sebab selalu buat saya nak call awak...


...jah
atnya awak sebab buat saya takleh tido bile ingat awak...

...jahatnya awak sebab buat orang kat
e saya gile bile saya selalu senyum sorang2 bile fikir pasal awak....

...jahatnya awak sebab buat saya sayang awak sangat2....

...tapi....

...saya suke seme ke"jahat"an tu...


...sebab...

...sebab ke"jahat"an tu la perasaan saya kat awak makin bertambah setiap hari...


...jadi...


...teruskanla semua ke"jahat"an tu...

...sebab...


...i can l
eave without it!!!...

....love u alot +MR.OpIE+...

...miss u so much!!!...



...+kImOPi+...




Wednesday, November 24, 2010

...sI mERaH hAti kImOPi...

...merindui si merah hati +kImOPi+ yang masih dirawat di hospital @ bengkel...

...waaa!!!!!...bile si kecik ni nak sihat???...rindu bangat... ='(

...sudah kebosanan tanpa si kecik ni....


...nak gi memana pon takleh...apatah lagi dating...huk3... ="(

...cepatlah sihat wahai si kecik...nanti boleh kiter gi jalan2 same2...

...walaopun si merah hati ni sangat kecik dan comel...tapi...

...si kecik ni la telah banyak berjasa dalam diri +kImOPi+...

...tanpa si kecik ni...tadela +kImOPi+ dapat buat seme ni kan...

...+kImOpi+ dapat pusing kangar selalu with +MR.OpIE+...

...+kImOPi+ pandai alik bawak manual...

...even +MR. OpIE+ pon boleh bawak kete da skunk sebab si kecik ni...yeay!!!...

...+kImOPi+ dapat makan kat burger cafe with
+MR.OpIE+...

...+kImOPi+ dapat makan jer kat mane2 temp
at yang +kImOPi+ and +MR.OpIE+ nak makan...

...+kImOPi+ dapat jalan2 n date selalu ngan +MR.OpIE+...

...+kImOPi+ dapat jupe +best buddies+ tanpa perlu berebut kete...

...+kImOPi+ blaja how to drive safely
on the road...

...+kImOPi+ dapat kuar bile nak...tak payah nak harapkan orang selalu...

...+kImOPi+ dapat alik umah jupe +MaMa and pApA+ selalu...

...+kImOPi+ and +MR.OpIE+ dapat stadi
same2...

...si kecik ajar suh ingat jalan...


...+kImOPi+ dapat tolong +MR.OpIE+ bile die
susah...sebab...

...si kecik ni sentiasa berkhidmat bile diperlukan...

...kesimpulannya...si kecik yang comel ni da banyak berjasa dalam hidup +kImOPi+ and +MR.OpIE+...

...walaopon si kecik ni tak sehebat kete lain yang ade kat atas jalan...tapi...

...si kecik ni paling hebat dalam diri +kImOPi+ and +MR.OpIE+...rite darl???

...kete hebat tade gune kalo just sekadar nak menunjuk...tapi sebenarnya...hampeh!!!...

...antara kenangan si kecik ni bersama +kImOPi+ and +MR.OpIE+...


...sekarang ni...+kImOPi+ dan +MR.OpIE+ sangat merindui si kecik...rite darl???...

...cepatla sihat yer si kecik... ="(

...nanti leh kiter jalan same2 lagi..da rindu sangat2 ni...huk3...

...+kImOPi+...




Tuesday, November 23, 2010

...cInTa dAlaM hAti kImOPi...

...~ C.I.N.T.A ~...

...satu perkataan pendek dengan hanya mengandungi lima huruf...namun bisa mencairkan dan menggoyahkan banyak hati...

...apakah itu cinta???....


...ramai orang dan cendikiawan yang cuba untuk mengutarakan dan menghuraikan maksud disebalik perkataan pendek ini...CINTA...

...bagi aku...cinta adalah satu perasaan yang hadir didalam diri kita sama ade secara sedar atau tidak...secara lahiriah atau batiniah...secara paksaan ata
u rela...secara semulajadi atau tidak...dan...bagi diri aku...terlampau banyak kecintaan didalam diri ini...

...CINTA DI TIKAR SEJADAH...

...iaitu cinta kepada ALLAH yang satu...satu bentuk cinta yang hadir secara semulajadi dalam diri kita..sejak kita dilahirkan sehinggalah menjadi insan dewasa yang tahu menilai apa itu kebaikan dan apa itu keburukan...cinta yang membuatkan diri kite sentiasa kuat dikala kite ditimpa kesusahan..kerana kesusahan itu adalah dugaanNya yang menunjukkan kecintaanNya terhadap diri kita....cinta yang membuatkan kite sentiasa sujud kepadaNya tanda syukur di atas nikmat kehidupan yang diberikan...cinta yang membawa kite mengenal kepada CINTA AKHIRAT...semoga sentiasa dilindungi oleh rahmatNya....

...CINTA KEPADA RASUL...
...Nabi Muhammad s.a.w...insan yang diberikan pangkat dan darjat yang tinggi disisi Allah s.w.t...insan yang bertanggungjawab untuk men
yampaikan dakwah, menyebarkan islam dan menyeru kepada kebaikan...insan yang tak pernah mengenal erti putus asa dalam kehidupan setiap kali ajarannya ditolak dan dia dimaki...namun...die tetap tabah...insan yang sangat menyanyangi umatnya...insan yang sangat mencinta Allah s.w.t...insan yang tak pernah mengeluh akan dugaan yang ditimpakan keatas dirinya...mampukah aku menjadi setabah dan secekal Nabi Muhammad s.a.w???...semoga diriku dalam lindunganMu Ya Allah....

...CINTA KEPADA IBU BAPA...
...AB RAHMAN SARDAR + ENGKU NAIMAH ENGKU TAIB...insan yang bertanggungjawab diatas kelahiran aku dimuka bumi Allah ini....insan yang melahirkan...membesarkan..meyediakan segala kehidupan didunia dan bekalan di akhirat...insan yang m
emanaskan diriku dikala aku menggigil kesejukan...insan yang sentiasa pemurah dengan kasih sayang...cinta...dan pengorbanan...tanpa mereka...siapalah aku dimuka bumi ni...MOM...DAD...THANKS FOR EVERYTHING THAT U'VE GAVE TO ME!!!!LOVE YOU A LOT!!!!



...CINTA LIMA SAUDARA...
...YEOP + AZIE + NOOR + AH + AJIB...my siblings...my soulmate...my supporter...teman bergaduh....teman bergelak ketawa...teman bagi segala teman...huhuhuh...lots of memori with all of u...cinta yang menjadikan aku insan seperti hari ini...sedikit sebanyak mencorakkan siapa aku kala ini...LOVE YOU GUYS!!!!!!!!!!
!!!!.....



...CINTA KEKASIH HATI...
...MOHD SOFI MOKHTAR...cinta yang membuatkan aku berkobar-kobar untuk ke kelas setiap pagi...ekekekek....cinta yang menjadikan aku insan yang tabah dan lebih berdikari dalam menyelesaikan masalah yang timbul...cinta yang men
aikkan semangatku untuk terus berjaya...cinta yang selalu berpesan padaku untuk bersangka baik pada sesiapa sahaja...walaupun org tuh "gunting dalam lipatan"...insan yang sentiasa ade walao aku sedih...gembira...menangis...tertawa...kebosanan...cinta hatiku...LOVE YOU DAMN MUCH!!!!


...CINTA TEMAN SETEMPURUNG OTAK....
...wahahaha....means...best buddies of me...kenapa setempurung otak????sebab kami ade minat yang same walaopon berlainan kerjaya...kami mem
punyai kegilaan yang same walaupon berlainan asal dan rahim...WE AWAIZ TOGETHER...+KIM+JOH+RO'+MOON+AINPOOH+...



...inilah cinta dalam hati kImOPi....

...+kImOPi+...
video

...kImOPi bESt buDdIeS...




...bEsT buDdiEs oF kImOPi...

...kawan...insan yang selalu ada bile kite susah...kite senang..kite menangis..kite tertawa...

...namun..ade jugak kawan yang ada hanya bile kite gembira...bile kite sedih...kiter ditinggalkan terkontang-kanting mencari jalan keluar...

...ade juga kawan yang hanya ade bile kiter sedih...tapi bile kite gembira..die tade bersama kite...sebab...die nak kite tao...die akan sentiasa ade meleraikan kesedihan kite...

...ade juga kawan yang sanggup berhabis demi memastikan kite gembira...ade lagi kew skunk???

...yang pasti..semua insan kat dunia ni ade kawan...tak kire kat mane die ade...

...hutan???haiwan boleh jadi kawan ape...

...laut???berenang ngan ikan juga satu persahabatan...

...udara??pilot and stewardess kawan jugak...even burung pon leh kawan ngan kite kan???....

...tapi yang pasti kawan sesama manusia adalah lebih baik...kerana...manusia boleh jadi pendengar yang baik...manusia pon boleh jadi musuh yang baik...manusia boleh bagi pengalaman yang baik..tak kira manis atau pahit...jangan terkejut kalo ade kawan anda yang jadi gunting dalam lipatan...so...beware ngan persekitaran anda...

...untuk post bout fren @ best buddies of me...just nak share bout my fren who's been through with me with all this time...

...+ NUR IZZAH MOHD +...

...+ NUR' AIN ABD AZIZ +...

...+ MUNIRAH ABD HAMID +...

...+ NUR EDURA FARHANA BINTI MD. ZIN +...

...this is my best buddies...kami banyak memori same2 even kami rapat kejap je...tapi..kami sentiasa ade untuk diri masing-masing...bile sorang rase down...yang len ade...bile sorang epi..yang len pon epi same...

...kami same2 buat keje gile masa spm dlu..ponteng kelas tambahan...masuk aspura...opss!!!...cari org dating...jeng! jeng! jeng!...fly over the moon sampai tangan berbirat...ponteng surau...bazar ramadhan (moment yang paling disukai)...hahahaha....terlalu banyak memori kalau nak tulis kat sini...macam2 kerenah kami yang terpaksa warden layan waktu dulu...tapi tu semua kenangan terindah dalam hidup kite....

...kenangan yang tak dapat dilupakan...the secret between us...and now..as i'm writing this post...i really2 miss our time together...i really miss the sound of our laugh...the melody of our cry...the way we walk..the way we eat...the way we sleep...the way we study...the way we become crazy...i really2 miss u guys...miss u all damn much!!!!!!....i love u all damn much!!!!.....

...for those who has frens next to u...appreciate them!!!tell them that u love them everyday...every single minute and every second of ur life...coz...world means nothing without the word...FRENS...

...+kImOPi+...

...cINta HaTi kImOPi...



...cinta hati kImOPi...

...merupakan seorang insan yang berjaya mencuri dan memenuhi hati ini sejak 2 tahun yang lalu...

...seorang insan yang berbadan kecil...tapi berhati besar...(",)

...seorang insan yang amat penyayang dan pemurah dengan segalanya....

...seorang insan yang mempunyai senyuman yang manis...yang bisa mencairkan hati seorang wanita ini...(",)

...seorang yang cool...relax..tak penah nak gelabah...

...seorang insan yang pendiam...menilai dari perspektif diri sendiri...

...seorang insan yang sering menasihati diri ini dan sentiasa mengajar diri ini tentang kesusahan dalam kehidupan...

...dia merupakan insan yang dilahirkan dalam satu keluarga yang besar...kaya dengan kasih sayang...sentiasa berdikari...tidak pernah mengharapkan bantuan dari sesiapa...sekiranya masih mampu..itulah yang akan dilakukan...

...cinta hati +kImOPi+...

...+ M.O.H.D S.O.F.I B. M.O.K.H.T.A.R +...

...+ LoVE yOu dEAr!! +...

...+ aLWaYs bEInG mY iNSpirAtIon +...

...+ aLwaYs bEiNG mY evERytHinG +...

...+ aLwAYs mAke mYSelF cRAzY bOUt U!! +...

...+ aLwaYs beInG dA bESt fOr mE!! +...

...+ alWAys beINg my sUpPorTerS!! +...

...+ lOve eVeryThIng bOut yOu dArL +...

...+kImOPi+...

...kImOPi LoVErS...


...as the title showed above...for this post...i wanna share bout...

...kImOPi's loVeRs...





...whO's???...check this out...


...+ M.R A.B R.A.H.M.A.N S.A.R.D.A.R +...
...papa kesayanganku...insan yang bertanggungjawab membesarkanku...mencari nafkah untuk memenuhi keperluanku...kadang2 bukan keperluan saje...kehendak same...seorang insan yang sukar untuk menolak kehendak anak2nye..insan yang sangat pemurah...kalau diluar beliau dikenali sebagai "cikgu man" or else he work as a headmaster of SK. TENGKU MAHMUD 1...not only being a teacher outside..tapi kat umah pon...dia merupakan insan yang mengajar aku erti kehidupan....kesusahan...kasih sayang...die merupakan tulang belakang dalam hidupku....I LOVE YOU DAD!!!!...

...+ M.R.S E.N.G.K.U N.A.I.M.A.H E.N.G.K.U T.A.I.B +...
...ibu yang mengandungkan diriku...melahirkan diriku dan membesarkanku...seorang insan yang bertanggungjawab untuk memastikan perutku sentiasa kenyang...diriku tidak kelaparan...menyiapkan pakaianku dikala aku ingin kesekolah...membelaiku sebelum terlena diwaktu malam...seorang insan yang sukar untuk menunjukkan kemarahan...seorang insan yang dikenali sebagai "cikgu naimah"...headmistress of SK. PUSAT JERTEH...juga merupakan tulang belakang dalam hidupku yang sentiasa menyokong aku dibelakang...memberikan kasih sayang yang tidak berpenghujung...MOM...I LOVE YOU A LOT MOM!!!....

...+ W.A.N M.O.H.D F.A.R.O.U.Q R.O.S.D.I +...

...+ W.A.N N.U.R.U.L B.A.Z.I.L.A.H +...

...+ W.A.N N.U.R.U.L N.A.J.I.H.A.H +...

...+ W.A.N M.O.H.D N.A.J.I.B +...

...mereka adalah insan yang digelar adik beradik...yang sentiasa ade bile aku kesusahan...kesunyian...kegembiraan...kami sentiasa bersama...susah senag...ketawa sampai nak pecah perut...gaduh sampai mengalir air mata...tapi..kami tetap bersama...kami sentiasa bersama menyokong antara satu sama lain...itulah yang dikatakan "air dicincang takkan putus"...berkat doa dari ibu bapa yang tak henti2..alhamdulillah..kami menjadi insan yang berjaya...i'Allah...di dunia dan di akhirat kelak...LOVE YOU A LOT GUYS!!!!...

...wat ever it is...

...family always comes first... (",)

...+kImOPi+...

Monday, November 22, 2010

..wHo'S kImOPi??...


...me....

...+kImOPi+...

..kImOPi...a strange name...but a unique meaning... (",)

..who's kImOPi??...

...of coursela aku kImOPi...the owner and the writer of this blog....(",)...actually untuk post yang pertama dalam blog ni...aku just nak story mory pasal diri aku...up to u...nak bace, bace la...kalo takmo, may proceed to da second post...ekekekke....

...name diberi +WAN NOOR HAKIMAH BINTI AB RAHMAN+...

...dilahirkan pada +21 OKTOBER 1988+ di dalam sebuah keluarga yang sederhana tetapi kaya dengan kasih sayang...(",)...

...merupakan anak ketiga daripada lima orang adik beradik...

...mendapat pendidikan awal di +SK. KG RAJA+... kemudian berpindah ke +SK.TENGKU MAHMUD 1+ dan menamatkan pengajian sekolah rendah disana....

...hasil keputusan UPSR...melanjutkan pelajaran di +MRSM YT-BESUT (01-jan'03)...atas sebab2 tertentu...terpaksa dipindahkan ke +MRSM MUADZAM SHAH (feb'03 - mac'04)...kemudian sekali lagi berpindah ke +MRSM KOTA PUTRA (mac'04-05)+...means sampai abis SPM....

...abis SPM...melanjutkan pelajaran ke +MATRIKULASI PAHANG+ dalam jurusan sains hayat..tapi jap jer...untuk 6 minggu sahaja...sebab....

...aku dapat maksud maktab....yeay!!!!....huhuhu...then on julai'06 aku selamat mendaftarkan diri di +IPGM KAMPUS PERLIS+ dalam jurusan +MUZIK+....

...here i am...a music's teacher...

...why i choose kImOPi???...actually aku buat blog ade sebab2nye...

...1st aku nak blaja menulis...coz melalui blog la aku dapat blaja cari idea nak tulis n untuk luahkan isi hati aku...org kate...menulis ni boleh bagi satu kepuasan dalam diri kiter...daripada asyik ber"facebooking"...why not...aku try menulis...so..here i am...

...2ndly...aku buat blog sebagai one of da present for my love one +mR.OpIe+...so...blog ini akan direaleasekan pada birthday die yang ke-23...on +22nd of JANUARY 2010+...so..just wait for that day...blog ini akan direleasekan di facebook untuk tatapan umum...

...aku harap blog ni bukan sahaja sebagai medan untuk meluahkan perasaan..tetapi juga untuk berkongsi ilmu dan pendapat...hope that..all of u will support me!!!...

...lOvE yOu gUyS!!...

...+kImOPi+...