....cLick! cLick! cLick!...

Monday, December 27, 2010

...nOrtH mALaYsIa...

...hey...going back to perlis tomorrow...

...currently leaves besut about 12 hours from now...huhuhu...

...really excited nak balik perlis...tak sabo nak jupe +MR.OpIE+ esok...he'll accompany me there....waaa...tak sabonye...

...+MR.OpIE+...
...jangan marah agi k...+kImOPi+ sayang +MR.OpIE+ sangat2...sori k sayang...miss u so much la sayang...

...pray for us tomorrow..hopr that we will have a safe journey to perlis...

...gonna miss besut so much!!!!!...

...see ya on chinese new year... (",)

...+kImOPi+...

Tuesday, December 21, 2010

...+mRs piLOt+ vS + mAk daTiN+...

...ello guys...so sori sebab da lame tak update dis beloved blog..."jiwa kacau"....

...but...for dis 3 days..+kImOPi+ dapat sket semangat untuk terus bersenyum n bergelak ketawa...guess why dear???...because of da best buddies...+izZaH mOhD+ n +aIn aZiz+...i love them pretty much!!!!...

...thanks to +aIn aZiz+ coz turun dari kl...walopun niat nak pegi kenduri umah +izZaH mOhD+...tapi...kedatangan anda ke besut ni memberi harapan n semangat dalam idup +kImOPi+...

19 dEcEmBeR 2010... 

...pukul 5 petang...+aIn aZiz+ msg cakap die da sampai besut...so go to da bus stand and fetch her...waaaa....long time no see...really2 miss her!!!!...+aIn aZiz+ tetap tak berubah...bagaimana anda dahulu...begitulah anda sekarang dear... (",)...so bile cik +aIn aZiz+ ni da nek kete...tutup jer pintu, mulut terus bukak n tak tutup2 sampaila kitorang sampai umah +kImOPi+...hahha...maksudnya...borak + gelak tak berenti...banyak giler benda nak share...even...bile da sampai umah pon...pintu kete da tutup...da lock lagi...tapi mulut ni still takleh nak lock...hahaha...malam tuh kitorang gi makan ikan bakar kat kuala besut coz mRs +aIn aZiz+ a.k.a +mRs pIlOt+ ni mengidam nak makan ikan bakar...kat atas bas lagi da msg cakap die mengidam...ekeke...so...malam tuh +kImOPi+, +mRs pIlOt+ and dear youngest bro +nAjIb+ gi makan ikan bakar...memang kami makan takde adat...hahaha...mane taknye...nasi penuh dalm mulut pon still nak borak...ape kono la...hahahaha....mane dapat energy ntah...hahaah....but...really2 enjoy it dear!!!...

20 dEcEmBeR 2010...  

...ari ni bangun jer pagi...breakfast then terus siap untuk gi majlis kenduri umah +iZzaH mOhD+...memang tade perancangan but kami memang pakai sedondon...warna biru turqoise...n...itulah yang membuatkan +iZzaH mOhD+ a.k.a +mAk daTiN+ ni jeles...hahahaha....walaopon tak ikut tema...tapi...kami berjaya buat +mAk daTiN+ nih jeles...hahaha...sampai je umah +mAk daTiN+ nih...kami ikut rombongan pengantin untuk majlis akad nikah kat masjid...sangat simple..but nice...then balik balik umah +mAk daTiN+ untuk tolong yang ane patot...tapi...jeng3...kami hanya tolong tengok + menonggeng + meniarap + cuci mata + anyam ketupat + buat bising + memenuhkan ruang....hahahaha...kesimpulannya...kami tak tao nak buat ape sebab seme benda da setel...huahauhuahau...kami hanya tengok dis +mAk daTiN+ lalu lalang buat2 bz...hahahha...then kul 3 kami balik coz +mRs pIlOt+ nih nak cari kopok la...macam2...hahahaha....then...balik umah buat bodo..ekekekk...

21 dEcEmBeR 2010...
...ari ni plan ngan +mRs pIlOt+ and +mAk daTiN+ nak gi kBmAlL...tapi last minute dis +mAk daTiN+ tak dapat nak pegi coz nak gotong-royong bersih umah die...okla...only me, +mRs pIlOt+ and +jIhAh+ yang pegi and kami janji nak jupe +aMaliA+ a.k.a +mOMmY+ kat sane...so...kitorang bertolak dari besut kul 9.20...sampai kb dalam pukul 11 la plus minus ngan jammed...so sampai sane..jalan2 cuci mate + anyam ketupat + flash back memories + makan + minum + gelak ketawa +duduk + bangun...dalam kul 1.30 kitorang alik besut...pegi kejap tapi sangat enjoy!!!...then kul 9 malam antar dis +mRs pIlOt+ nek bas ngan +mAk daTiN+...lame jugak tunggu bas sampai...sempatla proses dalam 10 bakul ketupat tok jual...ahhahah...then...alik umah n update da blog...

to +mRs pIlOt+ and +mAk daTiN+...
...thanks for everything...realy2 enjoyed it!!!really appreciate it!!!thanks for the spirit that both of u had give to me!!!hope to see both of u again...hope that the time will come soon...muahh!!!!!!!!!

...+kImOPi+...

Wednesday, December 15, 2010

...mIsSiNg hIM BadLY...

...sori guys sebab da lame tak post pape kat this lovely blog...

...nak kate bz...tade la +kImOPi+ bz...tapi mengalami jiwa kacau...huhu...

...a little bit upset becoming myself...really hate myself rite now... ='(...

...for the only one that i love...

...i'm sori for hurting ur feeling...

...i'm sori coz give so many trouble for u...

...i'm really sori...

...just wanted u to know that...

...my heart is hurting coz i miss u so much... ='(

...hope to see u dear n i hope that u'll forgive me in this shortly...

...really miss my dear +MR.OpIE+...

...damn miss u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....

...i'm sori...but i wanted u to know that...

...i really love u n only u in my heart...ONLY YOU +MOHD SOFI MOKHTAR+...

...only GOD can described how much i love you...


...i'm sori...='(


...+kImOPi+...

Wednesday, December 8, 2010

...Mr. aNd MrS. pErfeCTiONisT...

...as the title above...+kImOPi+ just mao story sket about my +Mr. aND MrS. PErfeCTiONisT+ a.k.a my +gRaNdpA aNd gRaNdmA+...hahahah...

...ok...memang sejak kecik lagi kami 5 beradik ni memang diasuh oleh our beloved +gRaNdpA aNd gRaNdmA+ coz +mAMa aNd pApA+ keje...so...kitorang ni memang da mahir + fasih + hafal da ngan seme schedule diorang...memang sangat perfectionist...lagi2 my +gRaNdpA+...sangat2 punctual orangnye...kadang2 masa skolah dulu...kitorang balik skolah kul 1.15 tengahari...but...at 1.00 pm die da tercongok depan pagar skolah...mak aii...memang tak sempat nak men kejar2 la...kalo janji dengan my +gRaNdpA+ contohnya nak datang umah die kul 8.30...kalo pukul 8.15 tuh tak datang lagi...got a fon call from him...huahuahuaha...so just get ready with a reason..huahuahua....tapi satu yang best bout my +gRaNdpA+ nih...die memang sangat memahami...kalo nak gune kete die...gune jer...ape die kesah...minyak sentiasa full tank...so...kalo gune kete die memang selamat gile...satu lagi...die ni memang jenis sentiasa servis kete...so...kalo gune kete die...memang tak payah nak riso lebey2...just riso kalo lambat alik...ahhhaa...duit makan pon supported by him...hahahha...sangat sewonok...hahaha...

...ok...nak dijadikan cerita...one day...my +gRaNdpA+ ni pon adik +kImOPi+ yang paling bongsu skali, +nAjIb+...then...die nak cakap ngan +kImOPi+...so...ok la walaopun ade sikit sangsi dihati...hahahaha....


...u know what guys... (",)


...ok...my dearest +gRaNdpA+ cal sebab nak suh +kImOPi+ bawak my +gRaNdpA+ pegi klinik kesihatan coz my +gRaNdmA+ ade appointment ngan doktor pakar...ok...+kImOPi+ tak kesah pon actually...tak salah nak bawak coz +kImOPi+ pon tade benda nak buat kat umah...ok la...tapi yang klaka nye...disebabkan my +gRaNdpA+ ni +Mr. pErfeCTiONisT+...die nak +kImOPi+ tidur umah die sebab nak kene bawak my +gRaNdmA+ at 7.30 early in the morning...apa yang klakanye...umah +kImOPi+ ngan die just 5 minutes jer...rasenye no need to go n sleep there...so...bile gitao +mAmA+...+mAmA+ gelak...haha...and keputusannya +kImOPi+ tak gi tidur umah die...


...so...pagi tu...pukul 6.30 lagi +kImOPi+ da siap and after having a breakfast...at 7.00 a.m +kImOPi+ da tercongok kat umah die...hahahha...so bawakla my +gRaNdmA+ there...


...ok la...at 9.00 am...seme setel....sampai je kat umah my +gRaNdpA+...die da tunggu pon kat bawah pondok dkat umah die untuk tunggu lori my uncle sampai..tapi macam klaka gak la...sebab die sanggup berpanas kat bawah umah...wat a lovely +gRaNdpA+ i thought...hahahah...love u +gRaNdpA+...


...+kImOPi+...

...an OnE hOuR aNd FiFTy-tWo mINuTeS mOmeNtS wiTh "mAk dAtIN"...

sunday 05 december 2010...(08.27pm)...
 
+kImOPi+ : dear... +izZaH mOhD+ and +aRa bElL+...jadi dop kiter ngedate sok???

+izZaH mOhD+ : kim...ah takdop kt besut =(

+kImOPi+ : ah gi mano plok....ke yer start sem baru doh??? kiter due je la sok???


...excited giler nak jupe izzah...cepat la esok...huk3...kalo leh putar jam...da lame +kImOPi+ putar supaya jam menunjukkan kul 5 petang...huahuahuahua...

...+izZaH mOhD+...is da very bestfren of mine...dulu mase kat +kOpU+...kitorang dok satu bilik...for the 1st sem kitorang kelas len2...sebab +kImOPi+ lambat transfer dari +mZmS+...tapi kat mane2 kitorang mesti same2...even...kalo waktu prep...+kImOPi+ akan prep ngan +izZaH+ kat kelas +izZaH+...sampaila bile masuk 2nd sem form 4, kitorang dapat duduk dalam same klas...klas +4D+...and...we are a deskmate...sangat seronok bile ingat balik apa yang kami lalui bersama...kami bukanlah childhood fren...kami start rapat pon masa +kImOPi+ terpaksa transfer ke +mZmS+ mase form 3...mase tuh kitorang in da same klas...so start dari situ la kitorang start rapat...tapi kitorang mula jadi rapat mase kitorang kat +kOpU+...memang rapat sangat2...time gelak bagai nak terkeluar usus pon kitorang gelak same2...time menangis bagai nak banjir +kOpU+ dibuatnye pon kitorang nangis same2...even...sampai skunk...kitorang still buat benda tuh same2...calling2 slaloo...msg2 slaloo...chit chat slaloo...semua slaloo la...ekekke...that's why we become more closer...in fact seme citer bout +MR.OpIE+ pon +kImOPi+ story kat +iZzaH+...sori darl...eheheh....

monday 06 december 2010...(05.00pm)... 

...finally...hari yang ditunggu2 telah tiba..ekeke...so...pas asar je +kImOPi+ terus siap2...pakai cantik2...cantik kew???...ekeke...then..drive a car to +pUSu tIngGi+ to take this mak datin a.k.a +iZzaH mOhD+...don't get mad darl!!...ekeke...so...sampai je umah mak datin ni...text her..."semek..dok lua doh ni"..baru je send tengok mak datin ni da buka pintu umah dan melenggang kuar...ekeke...then dis mak datin nek kete...and +kImOPi+ start to drive to our next destination...+bUkIt kELuAnG bEAcH rESoRT+...

...besela guys...bile dua orang pompuan berjumpa...must be gossiping here and there rite...so...bile this mak datin nek kete...kitorang da start gossiping...anything...hahaa...tak cukup mulut nak cakap...of coursela...da lame jugak kitorang tak jupe...raye pon tak dapat nak jupe coz tak dapat nak gi umah mak datin ni...no car...huhu...so...bile da lame tak jupe...banyak citer yang diperam tapi tak terluah...so...daripada citer tuh lagi lame kene peram...bek diluahkan...that's why start mak datin nek kete je sampaila ke +bUkIt kELuAnG bEAcH rESoRT+ and daripada +bUkIt kELuAnG bEAcH rESoRT+ back to the +pUSu tINnGi+ we have a non-stop talking...even bile traffic lite change to red pon we still talking...yela..kete da berenti...tapi mulut ni takleh nak berenti...hak3...so many thing to gossiping with u darl +iZzaH mOhD+...hope...we still have this opportunity again darl...really2 miss u!!!!!...hope to c u again darl!!!!!!!!!!...really miss this moment!!!...

...my bestfren forever...


...+kImOPi+... 

Saturday, December 4, 2010

...kIRimKan aKu MaLaiKaTMu....

...tade ape yang nak dimaksudkan dengan tajuk diatas...it's just a novel's title yang telah +kImOPi+ abiskan pada ari khamis yang lepas...tak sempat nak post...heheheh...

...ok...dis novel +kImOPi+ tak beli coz dis novel belongs to my +sIsTo aZiE+...so..i just borrow...ekekeke....pinjam pon takpekan..asalkan membaca..ehhehe

...for ur information...+sIsT aZiE+ ni sangat2 gile membeli novel...bayangkan dalam mase sebulan...5 or more novel die beli...so...kat blik die tuh memang berlambak la novel2 cinta...hehheeh...n...+kImOPi+ rase...when she reached 30 something...bilik die akan jadi library tok novel2 die...n die kene menumpang bilik org len tok tidur..hahhaha...just kidding...+kImOPi+ ni pon gile gak bace nover...tapi tak segila die...hahahha...+kImOPi+ memang salute abihla ngan die nih...coz duit die abih tok novel jer...i saluted u sist!!... (",)

...ok...talking bout dis novel...+kImOPi+ tertarik nak bace novel ni sebab firstnye +kImOPi+ tak penah agi bace novel ni...

...seriously +kImOPi+ tertarik ngan die punye tajuk but not the cover...sebab cover die tak menarik...white in color...is ok bout the color...maybe..the design not pretty well...so..bagi +kImOPi+ kalo orang yang jenis pilih novel berdasarkan cover...mungkin citer ni tak jadi pilihan die...tapi kalo berdasarkan tajuk...ia sangat menarik...

...kirimkan aku malaikatmu...

...citer ni bukanlah citer yang keagamaan sangat...means...heroin pakai tudung or something yang related to our region means that ISLAM...it's just a simple story...tapi jalan cerita die agak menarik and bahasa yang digunakan juga buat kiter mudah faham dengan tentang apa yang nak disampaikannya...

...so...citer ni pasal +Nurul Shuhaida+ yang diambil sebagai anak angkat dalam sebuah famili...die hidup dengan penuh kasih sayang memandangkan famili ni baru kehilangan anak perempuan...kirenya die diambil untuk melengkapi idup famili tuh lagi supaya tak rase kehilangan sangat..+Luqman Hakim+ a.k.a abang angkat +Nurul+ ni dalam diam2 die mencintai +Nurul+ tapi die takut untuk meluahkannya...dalam masa yang sama +Nurul+ nie pun ade simpan perasaan kat mamat ni...tapi akibat salah faham die beralih arah kepada +Firdaus+ iaitu boss tempat die bekerja...pada hari die menerima lamaran +Firdaus+, +Nurul+ turut dilamar oleh +Hakim+ yang mewakilkan famili die means famili angkat +Nurul+ untuk pinang +Nurul+ nie...kerana merasa diri terlampau berbudi...+Nurul+ menerima lamaran +Hakim+ dan terpaksa melupakan +Firdaus+ sehinggalah +Firdaus+ membawa diri ke Jepun...kehidupan berumahtangga +Nurul+ pada mulanya sangat bahagia sehinggalah +Hakim+ terbaca surat yang dikirimkan oleh +Firdaus+ kepada +Nurul+ tanpa pengetahuan +Nurul+...bermulalah salah faham dalam hubungan mereka sehingga membawa kepada kematian +Hakim+...and...seperti biasa...ending die...korang bacela..tak suprisela if +kImOPi+ bagitao korang bout the ending rite...heheheh...

...so...kalo ade sape2 yang nak beli novel tuh n rase sinopsis yang +kImOPi+ bagi tuh menarik, kuarkan la duit dari beg duit anda untuk beli novel ni...jangan tangguh2...ekekek..

...kat sini +kImOPi+ letak cover novel ni untuk tatapan anda semua...vote if u said that the cover is attractive... (",)




...+MR.OpIE+...hope that u'll be my angle for the rest of my life...aminn!!!!...lOve u a lOt sayanG!!!...

...+kImOPi+...

Friday, December 3, 2010

...MaLaYSiaNs hObBy...


...berlakon semata2 sebab nak kene siapkan assaignment...ekkekee... =P

"bacalah, bacalah mari membaca,
jadikan membaca budaya kita,
bacalah, bacalah mari membaca,
jadikan membaca budaya kita,
jadikan membaca....
budaya kita.... "

...bile dengar lagu kat atas...teringat pulak pada seruan kerajaan yang menyeru rakyat Malaysia supaya tanamkan rasa cinta terhadap minat membaca...

...and...+kImOPi+ adalah salah seorang rakyat Malaysia yang menyahut seruan kerajaan tersebut...hehehhe....=)

...and bukan +kImOPi+ sorang sahaja yang menyahut seruan kerajaan tuh...malah ramai lagi rakyat Malaysia sekarang yang dilihat semakin gemar kepada aktiviti membaca ni...tak kisahla kan...baca novel ke...majalah ker...artikel ker...buku2 fiksyen ker...newspaper ker...signboard ker...ada eh???...ekekeke...of coursela...sebagai petunjuk jalan...hahaha...asalkan tabiat tersebut dapat menambahkan ilmu pengetahuan...

...secara jujurnya...bagi diri +kImOPi+...membaca ni banyak sangat bagi pengetahuan dalam diri +kImOPi+...kadang2 kite ni tak tao pon pada certain2 things...contohnya pantang-larang...even...kalo kat kampus pon kiter ade amik subjek pantang-larang...kiter tak kaji tentang semua pantang larang kan???mampos oit nak kaji semua...and bukan semua pantang larang yang ade kat Malaysia ni dibukukan...apabila kiter membaca...contohnya baca novel...then..baru kiter tao...oh...rupenya wujud pantang-larang macam ni...see...daripada situ kiter dapat satu bentuk ilmu pengetahuan...pembelajaran secara tak langsung...

...actually...semua bahan bacaan yang ade kat Malaysia diterbitkan dengan tujuan untuk bagi ilmu pengetahuan dan hiburan...tak kisahla sama ade banyak atao skit...at least...we learned something from that pieces of paper...betol tak???agreed??? =)...

...even...+MR.OpIE+ pon sangat2 suke membaca...sometimes...we shared the same things to read...tak kisahlah novel or magazines...sume die suke bace...in fact...semua benda yang dia bace...die akan story kat +kImOPi+...so guys...kalo tengok kitorang gayut tepon tuh...tade maknenye kalo kitorang nak ngumpat pasal korang...kitorang just share apa2 sahaja bahan bacaan kitorang bace...(",)...sometimes...bile gayut tuh...die ngah baca buku...then...die akan bacekan apa yang die bace tuh untuk +kImOPi+...so...+kImOPi+ ni tadela tak tao ape2...at least i've got something walaopon kredit jalan..ekekeke...+MR.OpIE+...i miss that moment so much sayang!!!!.... (",)...

...kat bawah ni +kImOPi+ ade letak bebebrapa keping gambar yang sempat +kImOPi+ snap untuk post ni...

see...pakcik ni walopon da tua...tetap membaca...siap bawak highlight agi tuh...

...gambar2 ni +kImOPi+ amik mase +kImOPi+ teman +MaMa+ appointment kat HUSM Kubang Kerian... (",)

...+kImOPi+...

Wednesday, December 1, 2010

:: k.O.s.O.N.G ::

...kosong...boring....

...dalam kepala...kosong...

...nak buat ape ea...baca novel???...no mood at all...

...+MR.OpIE+ birthday present...malam baru ade mood nak buat...

...makan...no!!!!...

...tengok citer???...baru pas tengok Harry poTter...

...hm...apa +MR.OpIE+ buat ea skunk???...

...kuar???...mungkin...spend a time with his friends...

...makan???...da kot....hmmm.....

...obviously...miss him a lot!!!!!!!!!!!!........

...my heart crying...bile la dapat jupe die....hmmm....i miss him!!!!!!... ='(

...k la...no mood at all to write the blog...hmmm....

...+kImOPi+...

Monday, November 29, 2010

...cOkLaT, BuNGa dAn sI CuPiD...

...kedai buku popular menjadi kunjungan kami apabila tiba di kB malL sebab my dear +sIstO+ nak cari novel...so...i follow...ekekeke....

...bile da masuk kedai buku ni...tak sah pulak kalo tak beli buku...dah memang menjadi kegilaan kami untuk membaca novel...tapi only me n +sIst aZiE+ jer yang bace novel melayu...+sIst jIhah+ pulak setia ngan novel englishnye..
.student tesel katekan...ekekkee...whether its english or malay...tak kisahlakan...asalkan membaca dan tujuannya untuk menambah ilmu pengetahuan...

...so...bile da masuk...misi utama...cari novel yang best yang belum dibaca lagi...

...amik satu...baca sinopsis...macam best...tapi letak lu...kot ade yang len lagi best...amik satu agi...bace sinopsis agi...hmm...menarik jer...hm...
nak ke letak lu???....hm...letak lu...

...begitulah keadaanku di kedai buku popular tuh sampaila ternampak satu buku yang mempunyai cover yang menarik...tapi orang kate..."don't judge the book by it's cover" kan?...

...so...tengok muka depan...lawa + menarik minat untuk dibaca...

...tajuk...+coklat, bunga dan si cupid+...unik...

...bace sinopsis lak...not bad...jalan cerita agak complicated...macam menarik...laen dari yang laen...macam best...hmmm....

...amik ke tak???...amik ke tak???...da puas pikir...amikla...percubaan pertama dari penulis baru...nak gak tengok gaya penulisannya...setanding penulis lama atao kureng...ekekeke....give it a try...


...then...pegi kaunter..scan bar...kuar duit...bayar...

...nek kete...terus buke plastik...tulis tarikh beli n start bace...

...setelah mengambil masa 2 hari untuk menghabiskan cerita ni...

...kesimpulannya...cerita ni best...ade jalan ceritanya...tersusun...bahasa yang digunakan pon ok la...boleh diperbaiki...tapi as for me..ok la...sedap dibaca...puas hati walaopon kadang2 ade gak tak paham ape yang disampaikan...ekekeke....but so far so good...

...nak dipendekkan citer...citer ni mengisahkan sorang pompuan yang bernama +Amelia Rania Qaisara+ atao lebih dikenali dengan nama +Rania+...Rania merupakan seorang gadis bandar yang mempunyai raut wajah ala-ala kacukan pakistan + cin
a + melayu...so...citer ni mengisahkan hidup Rania yang terpaksa buat pilihan antara 3 orang pemuda iaitu +Zarul Haidi Fahimi+ , +Fakhrul Qazril Amani+ and +Rifdi Hakimi+...Haidi yang merupakan +si CuPiD+ Rania juga merupakan chef kat hotel tempat Rania kerja part time yang merupakan cinta pertama Rania...mereka hampir berkahwin...but...Haidi terlebih dahulu meninggalkan Rania terkapai-kapai keseorangan akibat penyakit +leukimia+...Rifdi a.k.a "bUnGa" merupakan rakan sekampus Rania...boleh dikatakan hanyalah watak sampingan dalam novel ni...kenapa dia dikatakan bunga???sebab everyday dia hantar bunga mawar kat pejabat Rania semata-mata nak pikat hati Rania...Fakhrul pula as a "CoKlAt" merupakan bos tempat Rania bekerja dan merupakan abang kepada Haidi...OMG!!!...dia tergila-gilakan Rania dan merupakan seorang insan yang bertanggungjawab penjadi pemerhati dan pengacau Rania selama sebulan di stesen monorel dalam usaha untuk memikat Rania ketika Rania berulang alik ke hotel tempat kerjanya...and the ending...read it by urself...u'll fall ur tears as reading dis novel..read it...hehehe....

...kalo tertarik...korang try la bace dis novel...menarik jalan ceritanye...konflik yang cuba diwujudkan agak menjadi apabila setiap watak memainkan peranan masing-masing dalam menghidupkan lagi jalan ceritanya...sangat menarik
dan tertarik..kau memang DA BOMB!!!...ekekekek....


...to +MR.OpIE+...i want u to be as romantic as Haidi and as gentleman as Fakhrul...but...it's better for u to be urself darl...LovE yOu daMn mUCh!!!!...

...+kImOPi+...

Sunday, November 28, 2010

...JaHaTNyE kaMoO!!...

...jahat?...

...bile dengar lagu jahat ni..teringat plak kat si kecik +
aIsHaH+...baru umur 2 tahun...tapi hafal lagu ni...hahahha...so cute!!!...

...actually...first kenal lagu ni pon coz both of my twins giler lagu ni...so...setiap kali nek kete ngan diorang...diorang akan bukak lagu ni kuat2..hahaha...sampai kete sebelah pon da tak yah nak pasang radio agi...cukupla dengar radio free dari kitorang n
i...hahahah...giler!!...

...first dengar lagu ni rase cam lagu ni bese jer...macam lagu2 stacy
yang len...fast song...apatah lagu ni punye story...malas nak pikir...tapi..bile dengar banyak kali with the lirik...rase cam lagu ni best gile...what a meaningful song i thought...patotla my twins giler dis song so much!!...

...then skunk...+kImOPi+ pon da giler lagu ni...hahaha....sori to my +eToNsaAd+, +mEkNa+ and all of my housemate sebab slaloo buat freeshow bile dengar lagu ni...ekekkeke

...so..here i put this "jAHaT" lyrics for all of u...


aku sudah serik bercinta,
kerna asyik berakhir dengar kecewa,
tapi sejak hadirnya dia,

semua sistem kawalan kini terjejas,

kepala kata jangan gelojoh,
hati pula kata pergi,
benarkah cinta itu but
a,
kerna tak nampak apa selain die,

chorus :


aku, aku,
bagaikan sudah terkena mentera, c
inta,
dari manakah kau datang menjelma,
diriku, diriku,

yang disangka kebal,
oh jahatnya kamu, jahatnya kamu,
engkau, engkau,
penyebab diriku terigau-igau,
kiniku terbayang kamu hampir setiap waktu,
kumahu, kumahu,
denganmu selalu,

oh jahatnya kamu, jahatnya kamu...

apa agaknya sudah jadi,
pada ingkar untuk tak bercinta lagi,
walaupun belum bersedia
,
tapi hatiku mendesak dan menggesa...

*ulang chorus


...to +MR.OpIE+...
...kenapa awak jahat sangat....sebab....

...jahatnya awak sebab selalu buat saya ingat awak...

...jahatnya awak sebab selalu buat saya fikir pasal awak...

...jahatnya awak sebab selalu buat saya rindu awak...

...jahatnya awak sebab s
elalu buat saya nak msg awak...

...jahatnya awak sebab selalu buat saya nak call awak...


...jah
atnya awak sebab buat saya takleh tido bile ingat awak...

...jahatnya awak sebab buat orang kat
e saya gile bile saya selalu senyum sorang2 bile fikir pasal awak....

...jahatnya awak sebab buat saya sayang awak sangat2....

...tapi....

...saya suke seme ke"jahat"an tu...


...sebab...

...sebab ke"jahat"an tu la perasaan saya kat awak makin bertambah setiap hari...


...jadi...


...teruskanla semua ke"jahat"an tu...

...sebab...


...i can l
eave without it!!!...

....love u alot +MR.OpIE+...

...miss u so much!!!...



...+kImOPi+...




Wednesday, November 24, 2010

...sI mERaH hAti kImOPi...

...merindui si merah hati +kImOPi+ yang masih dirawat di hospital @ bengkel...

...waaa!!!!!...bile si kecik ni nak sihat???...rindu bangat... ='(

...sudah kebosanan tanpa si kecik ni....


...nak gi memana pon takleh...apatah lagi dating...huk3... ="(

...cepatlah sihat wahai si kecik...nanti boleh kiter gi jalan2 same2...

...walaopun si merah hati ni sangat kecik dan comel...tapi...

...si kecik ni la telah banyak berjasa dalam diri +kImOPi+...

...tanpa si kecik ni...tadela +kImOPi+ dapat buat seme ni kan...

...+kImOpi+ dapat pusing kangar selalu with +MR.OpIE+...

...+kImOPi+ pandai alik bawak manual...

...even +MR. OpIE+ pon boleh bawak kete da skunk sebab si kecik ni...yeay!!!...

...+kImOPi+ dapat makan kat burger cafe with
+MR.OpIE+...

...+kImOPi+ dapat makan jer kat mane2 temp
at yang +kImOPi+ and +MR.OpIE+ nak makan...

...+kImOPi+ dapat jalan2 n date selalu ngan +MR.OpIE+...

...+kImOPi+ dapat jupe +best buddies+ tanpa perlu berebut kete...

...+kImOPi+ blaja how to drive safely
on the road...

...+kImOPi+ dapat kuar bile nak...tak payah nak harapkan orang selalu...

...+kImOPi+ dapat alik umah jupe +MaMa and pApA+ selalu...

...+kImOPi+ and +MR.OpIE+ dapat stadi
same2...

...si kecik ajar suh ingat jalan...


...+kImOPi+ dapat tolong +MR.OpIE+ bile die
susah...sebab...

...si kecik ni sentiasa berkhidmat bile diperlukan...

...kesimpulannya...si kecik yang comel ni da banyak berjasa dalam hidup +kImOPi+ and +MR.OpIE+...

...walaopon si kecik ni tak sehebat kete lain yang ade kat atas jalan...tapi...

...si kecik ni paling hebat dalam diri +kImOPi+ and +MR.OpIE+...rite darl???

...kete hebat tade gune kalo just sekadar nak menunjuk...tapi sebenarnya...hampeh!!!...

...antara kenangan si kecik ni bersama +kImOPi+ and +MR.OpIE+...


...sekarang ni...+kImOPi+ dan +MR.OpIE+ sangat merindui si kecik...rite darl???...

...cepatla sihat yer si kecik... ="(

...nanti leh kiter jalan same2 lagi..da rindu sangat2 ni...huk3...

...+kImOPi+...




Tuesday, November 23, 2010

...cInTa dAlaM hAti kImOPi...

...~ C.I.N.T.A ~...

...satu perkataan pendek dengan hanya mengandungi lima huruf...namun bisa mencairkan dan menggoyahkan banyak hati...

...apakah itu cinta???....


...ramai orang dan cendikiawan yang cuba untuk mengutarakan dan menghuraikan maksud disebalik perkataan pendek ini...CINTA...

...bagi aku...cinta adalah satu perasaan yang hadir didalam diri kita sama ade secara sedar atau tidak...secara lahiriah atau batiniah...secara paksaan ata
u rela...secara semulajadi atau tidak...dan...bagi diri aku...terlampau banyak kecintaan didalam diri ini...

...CINTA DI TIKAR SEJADAH...

...iaitu cinta kepada ALLAH yang satu...satu bentuk cinta yang hadir secara semulajadi dalam diri kita..sejak kita dilahirkan sehinggalah menjadi insan dewasa yang tahu menilai apa itu kebaikan dan apa itu keburukan...cinta yang membuatkan diri kite sentiasa kuat dikala kite ditimpa kesusahan..kerana kesusahan itu adalah dugaanNya yang menunjukkan kecintaanNya terhadap diri kita....cinta yang membuatkan kite sentiasa sujud kepadaNya tanda syukur di atas nikmat kehidupan yang diberikan...cinta yang membawa kite mengenal kepada CINTA AKHIRAT...semoga sentiasa dilindungi oleh rahmatNya....

...CINTA KEPADA RASUL...
...Nabi Muhammad s.a.w...insan yang diberikan pangkat dan darjat yang tinggi disisi Allah s.w.t...insan yang bertanggungjawab untuk men
yampaikan dakwah, menyebarkan islam dan menyeru kepada kebaikan...insan yang tak pernah mengenal erti putus asa dalam kehidupan setiap kali ajarannya ditolak dan dia dimaki...namun...die tetap tabah...insan yang sangat menyanyangi umatnya...insan yang sangat mencinta Allah s.w.t...insan yang tak pernah mengeluh akan dugaan yang ditimpakan keatas dirinya...mampukah aku menjadi setabah dan secekal Nabi Muhammad s.a.w???...semoga diriku dalam lindunganMu Ya Allah....

...CINTA KEPADA IBU BAPA...
...AB RAHMAN SARDAR + ENGKU NAIMAH ENGKU TAIB...insan yang bertanggungjawab diatas kelahiran aku dimuka bumi Allah ini....insan yang melahirkan...membesarkan..meyediakan segala kehidupan didunia dan bekalan di akhirat...insan yang m
emanaskan diriku dikala aku menggigil kesejukan...insan yang sentiasa pemurah dengan kasih sayang...cinta...dan pengorbanan...tanpa mereka...siapalah aku dimuka bumi ni...MOM...DAD...THANKS FOR EVERYTHING THAT U'VE GAVE TO ME!!!!LOVE YOU A LOT!!!!



...CINTA LIMA SAUDARA...
...YEOP + AZIE + NOOR + AH + AJIB...my siblings...my soulmate...my supporter...teman bergaduh....teman bergelak ketawa...teman bagi segala teman...huhuhuh...lots of memori with all of u...cinta yang menjadikan aku insan seperti hari ini...sedikit sebanyak mencorakkan siapa aku kala ini...LOVE YOU GUYS!!!!!!!!!!
!!!!.....



...CINTA KEKASIH HATI...
...MOHD SOFI MOKHTAR...cinta yang membuatkan aku berkobar-kobar untuk ke kelas setiap pagi...ekekekek....cinta yang menjadikan aku insan yang tabah dan lebih berdikari dalam menyelesaikan masalah yang timbul...cinta yang men
aikkan semangatku untuk terus berjaya...cinta yang selalu berpesan padaku untuk bersangka baik pada sesiapa sahaja...walaupun org tuh "gunting dalam lipatan"...insan yang sentiasa ade walao aku sedih...gembira...menangis...tertawa...kebosanan...cinta hatiku...LOVE YOU DAMN MUCH!!!!


...CINTA TEMAN SETEMPURUNG OTAK....
...wahahaha....means...best buddies of me...kenapa setempurung otak????sebab kami ade minat yang same walaopon berlainan kerjaya...kami mem
punyai kegilaan yang same walaupon berlainan asal dan rahim...WE AWAIZ TOGETHER...+KIM+JOH+RO'+MOON+AINPOOH+...



...inilah cinta dalam hati kImOPi....

...+kImOPi+...
video

...kImOPi bESt buDdIeS...




...bEsT buDdiEs oF kImOPi...

...kawan...insan yang selalu ada bile kite susah...kite senang..kite menangis..kite tertawa...

...namun..ade jugak kawan yang ada hanya bile kite gembira...bile kite sedih...kiter ditinggalkan terkontang-kanting mencari jalan keluar...

...ade juga kawan yang hanya ade bile kiter sedih...tapi bile kite gembira..die tade bersama kite...sebab...die nak kite tao...die akan sentiasa ade meleraikan kesedihan kite...

...ade juga kawan yang sanggup berhabis demi memastikan kite gembira...ade lagi kew skunk???

...yang pasti..semua insan kat dunia ni ade kawan...tak kire kat mane die ade...

...hutan???haiwan boleh jadi kawan ape...

...laut???berenang ngan ikan juga satu persahabatan...

...udara??pilot and stewardess kawan jugak...even burung pon leh kawan ngan kite kan???....

...tapi yang pasti kawan sesama manusia adalah lebih baik...kerana...manusia boleh jadi pendengar yang baik...manusia pon boleh jadi musuh yang baik...manusia boleh bagi pengalaman yang baik..tak kira manis atau pahit...jangan terkejut kalo ade kawan anda yang jadi gunting dalam lipatan...so...beware ngan persekitaran anda...

...untuk post bout fren @ best buddies of me...just nak share bout my fren who's been through with me with all this time...

...+ NUR IZZAH MOHD +...

...+ NUR' AIN ABD AZIZ +...

...+ MUNIRAH ABD HAMID +...

...+ NUR EDURA FARHANA BINTI MD. ZIN +...

...this is my best buddies...kami banyak memori same2 even kami rapat kejap je...tapi..kami sentiasa ade untuk diri masing-masing...bile sorang rase down...yang len ade...bile sorang epi..yang len pon epi same...

...kami same2 buat keje gile masa spm dlu..ponteng kelas tambahan...masuk aspura...opss!!!...cari org dating...jeng! jeng! jeng!...fly over the moon sampai tangan berbirat...ponteng surau...bazar ramadhan (moment yang paling disukai)...hahahaha....terlalu banyak memori kalau nak tulis kat sini...macam2 kerenah kami yang terpaksa warden layan waktu dulu...tapi tu semua kenangan terindah dalam hidup kite....

...kenangan yang tak dapat dilupakan...the secret between us...and now..as i'm writing this post...i really2 miss our time together...i really miss the sound of our laugh...the melody of our cry...the way we walk..the way we eat...the way we sleep...the way we study...the way we become crazy...i really2 miss u guys...miss u all damn much!!!!!!....i love u all damn much!!!!.....

...for those who has frens next to u...appreciate them!!!tell them that u love them everyday...every single minute and every second of ur life...coz...world means nothing without the word...FRENS...

...+kImOPi+...

...cINta HaTi kImOPi...



...cinta hati kImOPi...

...merupakan seorang insan yang berjaya mencuri dan memenuhi hati ini sejak 2 tahun yang lalu...

...seorang insan yang berbadan kecil...tapi berhati besar...(",)

...seorang insan yang amat penyayang dan pemurah dengan segalanya....

...seorang insan yang mempunyai senyuman yang manis...yang bisa mencairkan hati seorang wanita ini...(",)

...seorang yang cool...relax..tak penah nak gelabah...

...seorang insan yang pendiam...menilai dari perspektif diri sendiri...

...seorang insan yang sering menasihati diri ini dan sentiasa mengajar diri ini tentang kesusahan dalam kehidupan...

...dia merupakan insan yang dilahirkan dalam satu keluarga yang besar...kaya dengan kasih sayang...sentiasa berdikari...tidak pernah mengharapkan bantuan dari sesiapa...sekiranya masih mampu..itulah yang akan dilakukan...

...cinta hati +kImOPi+...

...+ M.O.H.D S.O.F.I B. M.O.K.H.T.A.R +...

...+ LoVE yOu dEAr!! +...

...+ aLWaYs bEInG mY iNSpirAtIon +...

...+ aLwaYs bEiNG mY evERytHinG +...

...+ aLwAYs mAke mYSelF cRAzY bOUt U!! +...

...+ aLwaYs beInG dA bESt fOr mE!! +...

...+ alWAys beINg my sUpPorTerS!! +...

...+ lOve eVeryThIng bOut yOu dArL +...

...+kImOPi+...

...kImOPi LoVErS...


...as the title showed above...for this post...i wanna share bout...

...kImOPi's loVeRs...





...whO's???...check this out...


...+ M.R A.B R.A.H.M.A.N S.A.R.D.A.R +...
...papa kesayanganku...insan yang bertanggungjawab membesarkanku...mencari nafkah untuk memenuhi keperluanku...kadang2 bukan keperluan saje...kehendak same...seorang insan yang sukar untuk menolak kehendak anak2nye..insan yang sangat pemurah...kalau diluar beliau dikenali sebagai "cikgu man" or else he work as a headmaster of SK. TENGKU MAHMUD 1...not only being a teacher outside..tapi kat umah pon...dia merupakan insan yang mengajar aku erti kehidupan....kesusahan...kasih sayang...die merupakan tulang belakang dalam hidupku....I LOVE YOU DAD!!!!...

...+ M.R.S E.N.G.K.U N.A.I.M.A.H E.N.G.K.U T.A.I.B +...
...ibu yang mengandungkan diriku...melahirkan diriku dan membesarkanku...seorang insan yang bertanggungjawab untuk memastikan perutku sentiasa kenyang...diriku tidak kelaparan...menyiapkan pakaianku dikala aku ingin kesekolah...membelaiku sebelum terlena diwaktu malam...seorang insan yang sukar untuk menunjukkan kemarahan...seorang insan yang dikenali sebagai "cikgu naimah"...headmistress of SK. PUSAT JERTEH...juga merupakan tulang belakang dalam hidupku yang sentiasa menyokong aku dibelakang...memberikan kasih sayang yang tidak berpenghujung...MOM...I LOVE YOU A LOT MOM!!!....

...+ W.A.N M.O.H.D F.A.R.O.U.Q R.O.S.D.I +...

...+ W.A.N N.U.R.U.L B.A.Z.I.L.A.H +...

...+ W.A.N N.U.R.U.L N.A.J.I.H.A.H +...

...+ W.A.N M.O.H.D N.A.J.I.B +...

...mereka adalah insan yang digelar adik beradik...yang sentiasa ade bile aku kesusahan...kesunyian...kegembiraan...kami sentiasa bersama...susah senag...ketawa sampai nak pecah perut...gaduh sampai mengalir air mata...tapi..kami tetap bersama...kami sentiasa bersama menyokong antara satu sama lain...itulah yang dikatakan "air dicincang takkan putus"...berkat doa dari ibu bapa yang tak henti2..alhamdulillah..kami menjadi insan yang berjaya...i'Allah...di dunia dan di akhirat kelak...LOVE YOU A LOT GUYS!!!!...

...wat ever it is...

...family always comes first... (",)

...+kImOPi+...

Monday, November 22, 2010

..wHo'S kImOPi??...


...me....

...+kImOPi+...

..kImOPi...a strange name...but a unique meaning... (",)

..who's kImOPi??...

...of coursela aku kImOPi...the owner and the writer of this blog....(",)...actually untuk post yang pertama dalam blog ni...aku just nak story mory pasal diri aku...up to u...nak bace, bace la...kalo takmo, may proceed to da second post...ekekekke....

...name diberi +WAN NOOR HAKIMAH BINTI AB RAHMAN+...

...dilahirkan pada +21 OKTOBER 1988+ di dalam sebuah keluarga yang sederhana tetapi kaya dengan kasih sayang...(",)...

...merupakan anak ketiga daripada lima orang adik beradik...

...mendapat pendidikan awal di +SK. KG RAJA+... kemudian berpindah ke +SK.TENGKU MAHMUD 1+ dan menamatkan pengajian sekolah rendah disana....

...hasil keputusan UPSR...melanjutkan pelajaran di +MRSM YT-BESUT (01-jan'03)...atas sebab2 tertentu...terpaksa dipindahkan ke +MRSM MUADZAM SHAH (feb'03 - mac'04)...kemudian sekali lagi berpindah ke +MRSM KOTA PUTRA (mac'04-05)+...means sampai abis SPM....

...abis SPM...melanjutkan pelajaran ke +MATRIKULASI PAHANG+ dalam jurusan sains hayat..tapi jap jer...untuk 6 minggu sahaja...sebab....

...aku dapat maksud maktab....yeay!!!!....huhuhu...then on julai'06 aku selamat mendaftarkan diri di +IPGM KAMPUS PERLIS+ dalam jurusan +MUZIK+....

...here i am...a music's teacher...

...why i choose kImOPi???...actually aku buat blog ade sebab2nye...

...1st aku nak blaja menulis...coz melalui blog la aku dapat blaja cari idea nak tulis n untuk luahkan isi hati aku...org kate...menulis ni boleh bagi satu kepuasan dalam diri kiter...daripada asyik ber"facebooking"...why not...aku try menulis...so..here i am...

...2ndly...aku buat blog sebagai one of da present for my love one +mR.OpIe+...so...blog ini akan direaleasekan pada birthday die yang ke-23...on +22nd of JANUARY 2010+...so..just wait for that day...blog ini akan direleasekan di facebook untuk tatapan umum...

...aku harap blog ni bukan sahaja sebagai medan untuk meluahkan perasaan..tetapi juga untuk berkongsi ilmu dan pendapat...hope that..all of u will support me!!!...

...lOvE yOu gUyS!!...

...+kImOPi+...