....cLick! cLick! cLick!...

Tuesday, January 25, 2011

OMG!!!

...topik kiter dipetang yang rambang nih sementara menunggu waktu maghrib menjelma...hhuauaua....

...OMG!!!....which is stands for "Oh My God!!!"....

...seyesly korang perasan tak yang rakyat Malaysia skunk ade habit baru dimana mereka akan melopongkan dan memuncungkan sedikit mulut mereka and said "OMG!!!!"...

...okeyh darlingss...kat sini +kImOPi+ mao share sket ayat2 yang bese mereka2 ini guna with the "OMG!!!" in front of it....check it out yo!!!....

OMG!!!! seyes baju minah tuh cantik giler!!!

OMG!!! seyes pakwe die ensem!!! jeles seyh!!!
OMG!!! heels minah tuh same ngan heels aku seyh!!!


OMG!!! duit aku da tade...cane nak makan nih!!!!
OMG!!! OMG!!!! aku da dapat no fon mamat kacak tuh!!!!

OMG!!! klas sampai petang...bile nak tido....
OMG!!! elaun da msuk!!!!joli sakan seyh...


...tula antara ayat2 yang bese +kImOPi+ dengar...hahhaa...kadang2 lawak gak coz seme OMG tuh sebab puji baju, pakwe, heels, or anything bout org len...or sebab tension...why not kalo kiter change OMG tuh jadi cani....check it out yo!!!!....


OMG!!!! aku cantik seyh ari nih!!!

OMG!!!! aku rase baju aku paling hot dalam klass nih..

OMG!!! OMG!!!! pakwe aku ensem abis...tak sia2 aku dapat die...

OMG!!!! rase cam celik akal bile dapat jawab soalan tadi...

OMG!!!! mamat kacak tuh nengok aku....aku cantik ker???

OMG!!! mamat tuh mintak no fon aku seyh....


...hahaaha...tak salahkan kalo kite nak puji diri sendiri..sapela lagi nak puji kiter kalo bukan diri sendiri...ye dop???..hahaha....sometimes...puji diri sendiri nih akan meningkatkan rase keyakinan yang ade dalam diri kiter...at least...tadela rase rendah diri bile berjalan ngan minah2 cantik + hot...hahahah...

...so...pesan +kImOPi+ ...gunakanlah da word "OMG!!!" tuh untuk diri kite sendiri...at least...we know how to appreciate our ownself... =)

...+kImOPi+ ...  

Saturday, January 22, 2011

...sUprIse biRthDaY paRtY fOr tHe lOvE's oNe... (",)

...okeyh guys...sebab tadi +kImOPi+ tak dapet nak post gambar2 semalam...so...i've decided to give another try...hehehhe...kat sini +kImOPi+ letak skali rentetan perjalanan birthday org tersayang nih...check it out darlingsss...


...1st +kImOPi+ dapat idea nih +kImOPi+ tanye kat +YaNa+ a.k.a rumet tercinta...so hope die bagi pendapatla kan...so...after bincang2 sket2...kitorang setuju nak pakat ngan +kUwE+ a.k.a pakwe +YaNa+ and +aFiqSyImiR+ a.k.a org paling rapat ngan +kImOPi+ dalam kelas...diorang kate set jer...diorang follow jer rancangan kitorang...so +kImOPi+ suggested nak buat jumaat malam means 21 januari 2011 kat gua cenderawasih coz kat sane cerah...and +kImOPi+ rase +kImOPi+ nak masak for the dinner...so cik +kUwE+ and +aFiqSyImiR+ just bawak +mR.OpIE+ ke tempat kejadian and we suggested to ambush him...so nanti +kImOPi+, +YaNa+ , +eJa+ and +maToN+ just tunggu kat sane with da cake...


...but....


...plan terpaksa berubah sebab +kUwE+ ade function kat jitra...so terpaksa change orang tok bawak coz +aFiqSyImiR+ tade kete nak bawak +mR.OpIE+...(T____T)....


...pas berbincang ngan panjang lebornye sampai kredit pon asyik abis jer...


...keputusannya...


...kitorang ajak +lELeY+ untuk tolong bawak +mR.OpIE+...and die bersetuju...wah!!..i loike!!!!...heheheh...


..but...(ape banyak halangan da.....=P)


...+lELeY+ pM kat fB ari jumaat cakap diorang ade pektis band...adush!!!...kaco lagi...so die suggested kat +kImOPi+ suh ambush dekat band nanti...hmm...takot si die marah n tak suke...


...............


....bincang ngan +YaNa+ lagi...keputusannya kitorang just tunggu kat pOndOk depaN bRasmAna kUala PerLis and nanti +lELey+ and dak2 band bawak die ke sane...akhirnya menjadi...


...pukul 6 lagi da start masak...menunya ialah....jeng! jeng! jeng!...


...naSi pUtiH...(makanan ruji k)....huahauhau

...kEraNg rEbUs...(faVouritE mY daRLiNG)...

...kETaM cILi tHaI...(his FaVouRiTe tOO)...

...TeLuR dAdaR...

...tOmYaM...

...kAcaNg bEndI goRenG kIcaP...




...so kul 10.30 malam, +kImOPi+ , +YaNa+ anD +eJa+ da siap2 and kuar dari rrumah coz nak beli pinggan kertas, cawan kertas and air...sampai sane still awal lagi...so minah2 senget + sengal (jangan marah darling!!!) nih nak beli bakar...berenti beli bakar2...lepak2 jap sampaila +aFiqSyImiR+ msg cakap diorang da on da way...so siap cepat2 with da cake...


...then....


...tadaaa!!!!!!....ambush dien bile kuar kete...yes sayang...muka awak sungguh speechless...hehehe...terharu tak???...hehehe...

...+kImOPi+ with da cake...

...eppi besday darling!!!...

...qUicK maKe a wIsH saYanG...

...cOfFee fLavOuR...hIs fAvoUriTe...anD a biRthdAy wOn'T comPleTe wiThoUt yOU...
...after da ambush and potong kek...takley nak blow candle sebab angin kuat sangat...heheh...sori sayang!!!...kitorang berpicnic di sana...

...check it out....




...bIrThdAy bOy wIth dA cake...

...the crew behind da scene...

...yAnA (bLaCk) and ejA (whIte)...

...leLeY...

...aFiqSyImiR...
 ...and millions thanks pada seme yang datang memeriahkan lagi suprise party semalam... +uShEr+ , +mEgAt a.k.a hArQiB+ , +aLiPp+ anD +kErrYzEstO+...really2 thanks...tanpa korang benda nih takkan jadi...thanks frenSs!!!!...

...darling...if that the last thing that i can do it for u...i accept it...but...u've to know that how much i love u and miss u...hope that we can be together again sayang...mmmuuaaah!!!...

...pray for us frens...

...+kImOPi+...

...sUpRiSe!!!...

...tadaaa....at last ape yang dirancang menjadi kenyataan...double loike!!!!!....hahahha...thanks kepada yang membantu +kImOPi+ sampai benda nih jadi...especially to +yaNa+ , +eJa+ , +afIqSyImIr+ and +lELeY+...thanks frens!!...

...benda nih da lame dirancang...tapi kalo +kImOPi+ buat sorang, sure tak jadila...so...dengan bantuan seme yang ade...benda nih menjadi...meletoop!!!!!!...lov it damn much!!!!


...tapi memandangkan tenet ngah lembab...+kImOPi+ takleh nak post gambor2 semalam....next entry +kImOPi+ post yer.... (",)...


dearest darling :

...hope that u enjoy it so much!!!...
...jangan marah...
...i just wanna make u happy...
...hope that it'll be the special besday ever sayang...
...lov u pretty much!!!!...
...still waiting for u...
...mmmuaahhh!!!!!!...




...+kImOPi+...


Friday, January 21, 2011

...u'Re gEtTiNg oLdEr dEaR....(**,)

...sok 22nd of January 2011...my dearest beloved one birthday...sweet 23rd birthday...rite darl???...(**,)...

...u're getting old dear...but still sweet rite???...hehehe...

...so...i dunno whether i have the opportunity to wish u on ur birthday darl...but i hope...there's still a little hope...i really do...insyaAllah... (**,)

...dear darling : ...+mOhD sOfI mOkhTaR+...


...happy birthday sweetheart...
...sweet 23rd...
...may GOD bless you dear...
...happy awaiz...
...lov n miss u triple much!!!!!...
...sori for everything that i've done to you sayang...
...hope that...u'll accept me back...
...happy birthday...
...mmmuaaah!!!!!!...





...+kImOPi+... 

Wednesday, January 19, 2011

SeyEs saYe jELeSssS!!!

...waaa....da lame tak coret pape kat blog yang tercinta nih...wah...missing u oll la...ehhehe...

...actually ade idea nak tulis...tapi bz ngan macam2 hal...so nak online pon tak sempat...huk3...sangat sedey k... (T____T)...

...back to da topic above...apa benda yang buat anda sangat2 jeles dalam idup anda sehari2??...hmm..of course i've got mine k...bende2 nih memang buat +kImOPi+ mengalami tahap kejelesan yang tinggi...tunggu nak meletop je...huehuehue...guess what...hmm...

...check it out...

situasi 1 :
hs kawan bunyi menandakan "pakwe" die call...hmmm...+kImOPi+ tengok hs +kImOPi+...hitam jer...tade yang call pon...da lame sangat spesel ringtone tak bunyi nih...hmm...letak alik hs...hmmm...dalam ati..."JELES!!!"...


situasi 2 :
hs kawan bunyi lagi...ade msg masuk...from...pakwe die lagi...meluat i...tengok hs lagi...ade msg masuk tak ar...kotla tak sedar...dalam hati...tak logiknye msg masuk tak bunyi...takpe...sedapkan ati...tengok hs...buat2 bukak inbox...hmm...da lame msg tak masuk...kalo masuk pon msg celcom or celcomoffer...ape baran...hmm...buat2 jeling rumet...dalam ati cakap..."JELES!!!"...


situasi 3 :
pukul 12 tengah malam...hs kawan dok menyala lagi...ape kene ntah...ooo...men msg upenye...hmmm....tengok hs...ade tak org2 yang boleh diajak borak...hmmm....nak msg si die...tapi takut die cakap tak reti bahasa....tetttttt...tak jadi...tutup hs...dalam ati..."JELES!!!!"....

situasi 4 :
tengok kawan siap cantik2...nak gi ane...hmmm...tanye die...ko nak gi ane...kuar shopping ngan die...huk3...gedebush....JELES lagi...huk3...


...(T_______T)...


...okeyh seyes +kImOPi+ jeles ngan seme tuh...so kawan2 behave urself in front of me...gagagga....just kidding...huahuahua...do appreciate ur partner where she or he still with u...(",)...jangan jadi cam +kImOPi+...huhuhu


...+kImOPi+....

Friday, January 14, 2011

...:: oFF mOoD ::...

...riang gumbira dalam hati...weee wit!!!!!... =p...

...wassuPp??...

...actually start kul 4 semalam +kImOPi+ dengan rasminya telah meng"OFF" kan hubungan +kImOPi+ ngan +mR.sTreSs+...no more stress k...huahuahuah... =P


...sangat2 gumbira dan teruja bile da berpisah ngan cik strees nih...yola...penat tao perasaan nak pikir...menggeletar badan tahan stress...and...at last...we are officially "OFF"...hahaha...


...okeyh dear frenzzz...cane kite leh buat untuk hilangkan stress???...


...let's karok!!!...yeah!!!...

...sangat seronok + teruja + happy + giler + sakit tekak karok di pusat karok o yeah nih... 1 jam 12 hinggit jo...2 mic...selesa...sejuk...waa...sewonok...amik ko...seme lagu +kImOPi+ bantai nyanyi..yang tak tao melodi pon buat2 tao jer...hahaha...i loike!!!!!...best...really best...tak tao cane nak describe...sebab bile +kImOPi+ kuar jer dari bilik karok tuh, +kImOPi+ rase ringan kepala...rase seronok...rase cam tade da beban kat bahu +kImOPi+...i love it so much!!!!!!!!....

...to dearest fwenz...+LiA+, +yAna+ and +eJa+...  

thanks weh...next time kite karok agi k...
waa...aku teruja + sewonok...
hahaha...
then...
korang buat aku rase yang aku nih disayangi...
and korang buat aku rase yang korang sentiasa ade ngan aku...
thanks sebab percaya aku weh...
aku sayang korang so much so much la... 
two thumbs up!!
mmuaah!!!
 i lap u all...
=p

...+kImOPi+... 

Wednesday, January 12, 2011

pErfeCt ke paSaNGaN anDa???


...haaaa...untuk mencuci otak + minda pada petang yang sungguh syahdu + dingin nih...(yela...kat kangar nih ujan)...+kImOPi+ nak bawak satu topik yang kite da bese dengar da...topik perlu kite cari pasangan yang perfect???...

...sebelum tuh +kImOPi+ nak cakap bahawasanya topik nih tade kaitan ngan sape2 pon...yang dekat mahupon yang jauh...yang dirindui mahupun yang diingati...yang disayangi mahupun yang dibenci...+kImOPi+ bukak topik ni sebab tadi +mR.sUdIn+ ade sebut dalam klass k...jadi cam sedikit berminat untuk dicoretkan dalam blog yang tercinta nih...huhuu...


...bile cakap bab kapel mapel nih...mesti ar kite or pasangan kite buat kuar list ciri2 pasangan kapel yang die nak kan...tu dio eh...berjela2 kertas...macam2 la...lawa...cantik...sopan...seksi...alim...pandai jaga diri...pandai masak...pandai kemas umah...caring...romantik...and so on la...tak larat +kImOPi+ nak tulis kat sini...hak3...


...tapi besenya orang zaman skunk mesti pilih yang cantik or handsome...tak salah kite nak pilih...untuk zuriat kiter jugak...tapi kalo terlampao cantik or terlampao hensem susah jugak...ibaratnya tak tidur malam la jage umah...takut bini or laki kene kebas dek pencuri...hahhaha...


...sebenarnya paras rupa tuh bukanlah ukuran untuk segala2nya...sekadar satu bonus kalo kiter dapat yang hensem cam +sEiN+ or +faIzaL tAhIr+ or +mR.aWaK+ (malu gitu...=p)...or...yang cantik cam +deEpika paDUkOne+ or +LisA sURihAnI+...buat ape kalo dapat yang cantik diluar tapi kalo didalamnye...ya Allah...tak tersebut jahatnye...so...pemilihan pasangan kiter bukanlah 100% depends on their face...tapi biarlah secara keseluruhannya...


...so...tak payahlah kite nak buat list panjang2 sampai pasangan kiter pon tak larat nak bace kan...cukuplah sekadar die dapat memenuhi segala kekurangan kiter...sebab kite kawen or kapel bukanlah sebab kite nak dapat pasangan yang perfect...tapi kite terima pasangan kite seadanya...kalo die ade kelemahan...kite kene tutup segala kelemahan die ngan kekuatan yang ade pada kite...begitu jugak sebaliknya...


...tapi untuk kaum adam...kalo nak cari bini...biarlah orang tuh pandai masak...haaa...kebahagiaan rumah tangga terletak pada perut si suami yer...ye la...tadola laki kito poi cari minah siam or indon kat luar yang pandai masak...kalo perut laki kiter tuh besar cam 9 bulannye perut...bahgialah die...heheheh...kalo kite masaklah...kalo tak... (T___T)...hahaha...


...so...kaum hawa...pesan +kImOPi+...kalo kite tak pandai masak lagi...pegi kelas memasak...or blaja masak ngan mak or bibik...or...beli buku resipi n try masak sat masakan setiap ari...i'Allah...lame2 pandailah kite...hehehe...

...+kImOPi+ pon bukanlah pandai masak...bolehla skit2...skill masih perlu diperbaiki...so...awak nak saya tak???...=p... 

...pesanan +kImOPi+...terimalah pasangan anda seadanya...segala kelemahan dan kelebihan dirinya...jangan jadikan kelemahan pasangan anda sebagai satu alasan untuk membuang pasangan anda dari idup anda...nanti anda yang menyesal...percayalah...(",) 





...
+kImOPi+...

Tuesday, January 11, 2011

...kAuNSeLOr TaK bErTaULiaH...

...nih +kImOPi+ nak story sket pasal dua orang kaunselor yang tak bertauliah yang bajet diorang bagus + hebat + banyak pengalaman...poyo seh!!!!!!...


...bukanlah nak story sangat...sekadar nak lepaskan geram + marah ngan perangai n sikap dua orang nih...suke no ngapi2 orang...okeyh...due orang ni memang agak rapat la ngan DIE...leh tak nak katekan yang dua orang mamat ih memang rapat gile ngan die????...


...yang timbul masalah kat sini bukan sebab diorang rapat...tapi sebab die suke no nak ngapi2 + nak simbah minyak kat bara...memang "lighter" la...warghhhhh!!!!!...tensen k!!!!!!


...+kImOPi+ tao yang diorang nih ade citer + hasut sket2 die sal +kImOPi+...+kImOPi+ tao +kImOPi+ jahat...tapi...

...kalo ko tak kenal aku...ko tak yah nak judge aku bile ko dengar citer sebelah pihak jer beb...memang kalo orang tengah marah, orang akan citer macam2...aku tak cakap "die", orang yang paling aku sayang tuh burukkan aku...aku percaya die...tapi...bile ko dok sibuk ngapi2 die macam2...die pon mula ar ikut cakap ko...tapi masalahnye...ko tao ke apa berlaku...ko judge aku ikut pandangan mata ko + logik ko + apa yang ko rase...adil ke bagi aku bile ko buat macam tu hah????....weh...ko tak payah ar nak bawak mulut kat orang len (saper2 ar) pasal aku...sampai orang nak pandang aku slack...cukup ar ngan pandangan mata korang yang tengok aku cam aku nih pompuan murah + tade harga diri...tak payah nak burukkan aku weh...aku tao aku teruk + jahat + buruk...tapi layak ke ko nak kritik aku???...layak ke ko nak judge aku sampaikan sebar citer2 buruk pasal aku???...sape ko???...bestfren aku ker yang tao seme pasal diri aku...weh...plizla...aku da penat ngan seme nih...aku da penat nangis...aku da penat...kalo ko tak tao...ko bek senyap...aku pon banyak citer pasal ko...tapi aku bukan posmen yang bawak mulut pasal orang...both of u...u better watch out k!!!!!...


...sowila +kImOPi+ ter"emo" melebih plak kat blog nih...bukan ape...sakit ati sangat2...bile tak dapat nak lepas kat orang len...blogla yang menjadi mangsa...+kImOPi+ bukan jenis orang yang gi sound depan2...cukupla luah kat blakang jer...cet!!!...cakap berapi...tapi kat blakang jer...huahauhua...ade mak kesah??...hahaa....


...awak...tolong ea pesan ngan kawan2 kesayangan awak tuh...tak payahla nak amik tao pasal kiter sangat...tak payahla nak jadi kaunselor yang tak bertauliah...diorang tak layak pon...cakap diorang jugak...da2 la jaja cite saya sampaikan lecturer pon tao...malu saya...sedey k...cakap die...saya pompuan yang ade maruah...jangan ingat saya "hati kering"...terima kasih sayang!!!!!!!....saya sayang awak sangat2....


...thanx kepada yang support +kImOPi+... (",)


...+kImOPi+...

mOoD : taK tERkaWaL...eMosI taK sTabIL... (T__T)

...seyesly...+kImOPi+ tak tao kenape ari ni emosi +kImOPi+ sangat2 tak stabil...tak taola kenape...takkan penangan akibat novel AnDai Itu tAkdIrNya kot...padahal da berpuluh kali da khatam...seyes...tak paham...sob3...


...ari ni air mata +kImOPi+ cam murah gilerr...mengalir tak berenti...+kImOPi+ tak paham...or buat2 tak paham...huk3...basuh baju pon nak nangis...mandi pon nak nangis...apo kono ntah...raso nak nampo diri sendiri laju2 k...huahuahua...


...seyesly...+kImOPi+ rindu giler kat DIE...selama ni +kImOPi+ tak lepaskan apa yang +kImOPi+ rase...+kImOPi+ pendam sorang diri dalam ati...+kImOPi+ pretend nothing happened...+kImOPi+ berlagak +kImOPi+ tenang...berlagak yang +kImOPi+ tak terasa ngan apa yang berlaku...tapi...beban yang melihat tak sama dengan beban yang ditanggung...hari2 +kImOPi+ merindui die...tunggu saat dan masa bile die akan msg balik +kImOPi+...bile kitorang dapat borak...could hear his voice...could hear his laugh...could see his smile...could see his eyes...could see his mouth...could share everythg with u...i really2 miss it!!!!


...tapi +kImOPi+ ni sape...+kImOPi+ ni penting ker...+kImOPi+ kecik ati...+kImOPi+ sedey...+kImOPi+ rindu...+kImOPi+ sayang...+kImOPi+ cinta...tapi..ade ke orang nak amik tao...ade ke orang nak kisah...all on my own... (T___T)


...skunk pon dak2 klas da pandang +kImOPi+ slack jer...kenape nak pandang +kImOPi+ camtu????...korang tao ke kisah sebenar..korang tao ker janji2 kitorang...korang tao ke apa +kImOPi+ buat...ape yang korang tao????...korang judge gune logik sendiri...tak bagi peluang untuk +kImOPi+ berterus-terang....terus pandang +kImOPi+ slack...even mR.taGeM pon semacam jer...ape salah +kImOPi+....i'm upset k!!!!!!!!


...i've a feeling...do remember it well!!!!!!!!!!....


...to +mR aFiQ sYiMiR+ ,+mIsS iZzAh mOhD+, +miSs paAn+ , +mIsS pUjAh+ and +mIsS yANa+...


"thanks sebab support aku...thanks sebab korang paham aku...thanks sebab dengar dari pihak aku...thanks bagi kekuatan kat aku...aku sayang korang sangat2!!!!! thanks sebab gitao there still a little hope...really thanks..."

...+kImOPi+...

...:: (T__________T) ::...






...really do miss u a lot!!!!!!!!!!!!!...

...+kImOPi+...

Monday, January 10, 2011

...pENanGaN AJL 25...

...cakap pasal AJL 25 nih...seme orang tak senang duduk...termasuklah +kImOPi+...huhauahua...kalah artis yang bertanding k...harap maklum...hahaha

...okeyh...kalo nak story sal AJL kali nih memang menyentap kalbu sket...menghiris ati tul...sob3....ye la...ape taknye...+kImOPi+ ngan hosmet punyala beria nak tengok AJL nih...kul 8.15 da terpacak kat pokok tui...bukanlah terpacak...sebab dudukkan...hahahah... =p...duduk + order makan + borak sambil tunggu kul 9 k...okla...dan2 jer AJL mula...datangla sorang mamat poyo + gemuk + ngade2 nih...ade ke die datang cakap nak tengok bola...manU vs Liverpool...kitorang pon ape lagi...kitorang cakap kitorang nak tengok AJL...die leh cakap camni "kak, AJL tuh takpo kak...sok masuk utube"...apela bodoh bin bengap sangat mamat tuh...rase nak penggal jer kepala die k...(T______T)

...kitorang pon ape agi...berlari k balik umah...sebab nak tengok AJL...da mula...waaa...sedey betul umah sewa tade tv nih...sob3...da sampai umah tuh...amik kunci kete...start kete...nak gi tengok umah +liA+...da reverse kete...skali +maTOn+ cakap... "tengok umah mak zah (a.k.a jiran kami) la"...ape lagi...masuk lik parking kete...kuar kete....berlari gi umah mak zah...skali da sampai umah die...mak zah cakap die tade umah...waaa...berangin betulla... ='(

...da berlari alik balik umah...start kete alik...pecut gi umah +aNuM+...sampai je umah si +aNuM+ nih...ramai plak da orang umah die...wargh!!!!!!!!!!ketensionan di tahap maksima k....

...reverse alik kete...gi umah dak +LiA+ lak kat mata ayer...jauh k...harap maklum...dak2 osmet lak cakap kat +kImOPi+..."kalo ko dapat sampai umah +LiA+ sebelum yuna abih nyanyi...ko memang hebatla"...waaa...bangang nyer diorang nih....hahahha...mane tak nebes bawak kete laju2...huk2...da la kete tak sihat agi...tapi tetap tanam azam nak sampai macam yang diorang cabar tuh..hak3...

...dan akhirnya +kImOPi+ berjaya k!!!...harap maklum...hebat gituh...hak3 

...sampai je umah +LiA+...terus berkejar2 masuk....mengah u...huk3...

...best gakla AJL kali nih...lawak spontan pengacara memang best...antara yang +kImOPi+ rase boleh bawak alik anugerah malam nih yela....

  1. Faizal Tahir - hanyut
  2. A.P.I - pelita
  3. M.U.H - drama king
  4. Black
  5. Adira - Ku Ada Kamu
  6. Yuna - cinta sempurna

 ...tapi ape yang sedihnya...macam mane Hafiz leh menag vokal terbaik???? +kImOPi+ rase Black lagi layak k!!!!...kalo tak pon Adira...mantopp!!!


...then....camne si Ana Raffali leh menang Juara Lagu???????????


...absolutely frust...rase cam tak berbaloi gi tengok...die nyanyi memang tak best...piching ade lari2....waaaa....sedey...sob3... (T_________T)


...tapi nak buat camnekan...redha je la...keputusan juri professional da tetapkan...tapi kan +kImOPi+ rase Faizal Tahir yang patut menang juara lagu...meletop + mantop!!!!!!!!!


...ape2 pon...congratulations to all the winner k...sob3...(tahap frust yang menggunung)


...+kImOPi+...

Sunday, January 9, 2011

...KaWEn, kAwEn, KAwEN...

....tadaaa...(versi Eric Leong)...hahaha....

...okeyh...title kat atas bukan sebab +kImOPi+ nak kawen or wat so ever...tapi +kImOPi+ saje je nak buat gempak sket....hahahah...

...timbul idea nak tulis pasan isu-misu kawen nih sebab +mR.sUdIn+...haaa...jeng3...nape erk agak2nye... 

...okeyh..actually sem ni kitorang blaja tentang bimbingan n kaunseling ngan +mR.sUdIn+ nih...tapi apa yang lebih mendalam yang kitorang blaja ialah "hIduP bErUmAhtaNgGa" bukan bimbingan dan kaunseling...jeng3....

...banyak tips yang dia beri kat kitorang sebab die kate kitorang akan kawen jugak...kire dah sampai mase tok kitorang kawen...(i double triple loike!!!!)....hahahaha...gatal disitu...

...untuk kaum wanita...termasuklah +kImOPi+...bile da kawen nanti janganla bile balik umah pas keje nanti..haa...amik ko...bukak tudung...rambut da macam singa betina...(ayat +mR sUdIn+)...hahaha...maksudnya...bile balik umah tuh...bukak tudung, mandi, solat then baru turun masak...kite nih orang pompuan, kenela jaga kekemasan diri bile depan suami...barula suami tuh tak lari...ni tak...suami balik pon pengsan...mane taknye...ingatkan singa da masuk umah...hahaha 

...nanti bile da kawen...rajin-rajinkanlah diri anda bangun awal pagi...sebelum subuh...mandi, solat n buat bekfes...haaa...baru laki sayang...huahuahua...+kImOPi+ pon tadela rajin bebenor nak bangun awal pagi...yela...malam tido lambat...banyak kejo...bile bangun pagi...mulala susah nak bangun...syaitan bergayut2 jer kat mate tuh ha..tapi...kalo nak jadi isteri solehah...kite kenela blaja...berkorban...tak salahkan...

... +kImOPi+ pernah fikir and buat plan bile da kawen nanti...pukul 5 da bangun...buat bekfes...then mandi, solat...pastu siap2 nak gi ngajo...pastu bekfes jap ngan suami tercinta (hopefully die a.k.a +mR aWaK+)...then poi kojo...balik kojo jo...tukar baju...masak lunch...then...mandi + solat...tunggu +mR.sUaMi+ balik keje...sambut die...bagi die minum, relax...mandi + solat...then makan...pastu kemas dapur...rest jap...petang tuh leh buat kuih yang simple2...then prepare dinner...amacam ok tak???hehehe...hopefully menjadi..hehehe...

...then...kite sebagai pompuan kenela siapkan pakaian laki kiter...jangan sampai die iron baju sendiri..basuh baju sendiri...biarlah kiter yang siapkan...nanti ape orang cakap kan...tapi kalo laki kiter tuh nak buat sendiri...boleh jer...mane nak tao die nak tolong kiter ringankan beban kiter kan...(i loike!!!!!!!!)...tapi kalo leh seme tuh +kImOPi+ nak buat...i wanna be a perfect housewife!!!!...

...pastu...jangan melawan cakap laki kito...kalo melawan tuh memang korang order pelempang la sebijik..ahhahah...ikut jer cakap die...yang baik la...kalo nak tegur pon...kene tengok mood die...then...cakaplah ngan penuh sopan santun...gitu...chewahhh!!!!!!!....

...rase2nye la...leh tak +kImOPi+ jadi perfect houswife???...hopefully yes...awak takmo lagi saya yang baik ni???hahhahaa....ayat perah santan...hahahah...masuk lif tekan sendiri...hahha...

...saya sayang awak k...mao jadi yang terbek tuk awak...tapi tak taola awak sudi tak...huhu...  

...+kImOPi+... 

Friday, January 7, 2011

sEgMeN : mErAPu....

...akibat melayan keboringan yang berada di tahap maksima...jadi...+kImOPi+ amik keputusan untuk merapu dalam blog yang disayangi nih....kwang3x...

...okeyh...ape yang nak dirapukan pon +kImOPi+ tak tao...yang pasti +kImOPi+ tersangatla boring skunk nih...okeyh...kalo dulu...waktu2 macam nih...tadenye +kImOPi+nak online k...waktu2 macam nilah waktu +kImOPi+ berdating bersama +MR.aWaK+...(ehem2...segan disitu)...hahahaha...


...waaa....+kImOPi+ rindu bangat sama die...rindu yang amat tao...tapi tak taola cane kesudahan hubungan kitorang nih...kalo dulu...abih je makan...mula meronda sekitar perlis u...buat perabih minyak kete...sambil2 tuh kitorang share problem...macam2 la yang kitorang borakkan....ngutuk diri masing2...yela..masing2 ade kekurangan kan...hahaha...jadi...itula senjata kami...hahahha...seronok...sampai rase nak hempuk je kepala die bile kene laser...hahaha....


...bile time exam lak...selalu kitorang stadi same2 kat tAsIk mElaTi...jeng3...tu la tempat kami mendapatkan ilham + semangat kami untuk stadi...(semangatla sangat)...hahaha...yela...mane taknye...die syik curi2 tdo jer...hahhaha...kadang2 tAsIk mElaTi nih jadi tempat kitorang buat ABM tok praktikum gak...tao ngak ABM tuh menatang ape?????heheheh...okeyh...ABM tuh stand for Alat Bantu Mengajar...alaaaa...yang cikgu korang dok gune dolu2 mase ngajar korang tuh....hehehe....tulah mendenye...heheheh...


...hmmm...kadang2 +kImOPi+ ingat gak bile die tengah mengalami ketakutan...adelah mende yang dia takutkan...and...+kImOPi+ tak anggap benda tuh kelemahan...tapi +kImOPi+ anggap benda tuh adelah keistimewaan die...sebab...tade orang yang ade ketakutan yang macam die ade...and...i'm really2 happy coz masa die tengah takut + panik tuh...+kImOPi+ ade ngan die tok salurkan kekuatan +kImOPi+ kat die...+kImOPi+ tak taola benda tuh membantu tak...tapi +kImOPi+ harap yang die akan ingat apa yang +kImOPi+ buat...


...waaaa...seriously...+kImOPi+ rindu sangat2 kat die...even +sI mERaH hAti+ pon rindu bebenor ngan die...rindu nak suh die bawak...huk3...+kImOPi+ sedey...kalo tak...mesti macam2 kitorang ngah merapu skunk sambil makan...huk3...


...i miss u like crazy!!!!!!!!....


...+mR.aWaK+...


...kalo awak tengok saya hepi dalam kelas...saya gelak macam orang gile sampai kuar air mata...awak jangan ingat saya hepi ngan apa yang berlaku....awak jangan ingat saya tak perlukan awak...saya sentiasa perlukan awak....rindukan awak...sayangkan awak...cintakan awak...kalo saya tak msg awak...awak jangan ingat saya tak sayang awak...saya tak msg awak sebab saya tak nakla awak cakap saya pompuan tak paham bahasa...menanah tao ati saya...sedey sangat...tapi skunk tak da...hehehe...sebab awak segala-galanya dalam idup saya sayang....awak....saya still tunggu awak tunaikan apa yang awak cakap kat saya...untuk kawan balik...kenal balik...mula balik ngan saya...kawan balik ngan saya...kapel balik ngan saya...saya tunggu seme tuh sayang...saya nak seme tuh jadi kenyataan...hope fully sayang...if GOD wills...really2 hope that will happened one day...awak...saya selalu tunggu awak msg saya ajak kuar makan...(perah santan k!!)...hahaha...tapi naluri jer sayang...ehhehee....takpe...sayang...i'll wait for u!!!!!!!!!!!!!!!!!
love u really deeply much!!!!!!!!!!!]
miss u like crazy!!!!!!!!

...+kImOPi+...

Thursday, January 6, 2011

sTatUs : dO i kNoW yOu???

...rentetan daripada kisah ari tuh...+kImOPi+ masuk kelas dengan slambernye n buat2 tak kenal die...tak tego...tak pandang...and i'm acting happy go lucky....i'm proud of myself...huahauhauhaua...

...so...if die datang tegor or wat so ever...(rasenye takkan berlaku kot)...+kImOPi+ rase +kImOPi+ nak cakap "dO i KnOw yOu???"...or buat2 muka blur...macam penah nampak...tapi katne eh...huheuehuehueheu....jahat tak +kImOPi+???

...okeyh...seyesly ati +kImOPi+ sakit sangat2...da bernanah rase luka nih...tapi +kImOPi+ malas nak tunjuk kat orang yang kiter terluka...and +kImOPi+ percaya that one day benda nih akan meletup...kebabooo!!!!!!!!!...and...mase tuh +kImOPi+ tak kisah kalo +kImOPi+ menangis teresak-esak...coz...memang +kImOPi+ patot buat benda tuh bile die cakap +kImOPi+ tak paham bahasa...i'm hurting k!!!!!!!!!!

...so skunk +kImOPi+ da takmo jage ati sape2...+kImOPi+ nak jaga ati +kImOPi+ sendiri...bak kate +Mr.SudIn+...sebelum awak nak jaga ati orang...awak kene jaga ati awak sendiri...awak kene jaga hak awak sendiri...bile awak nak tolong orang...awak kene pikir yang benda tuh bawak kepentingan dalam diri kiter tak...so...+kImOPi+ nak take serius tentang apa yang +Mr.SudIn+ da cakap...+kImOPi+ takmo +kImOPi+ sorang jer jaga ati orang...tapi pihak len tak penah pikir pasal diri kite...

...hello!!!!!!...i'm a woman k...of course i've a feeling...(T__________T)....

...okeyh...nih +kImOPi+nak bagi tips sket untuk korang...bile korang nak kapel nanti or ade mamat mintak kapel ngan korang...korang tunjuk kat diorang result spm or pmr or upsr korang kat die...kalo die tanye nape...then korang cakap...

..."saya dapat A dalam bahasa Melayu...so...nanti bile kite da kapel...awak jangan sesuka ati nak kate saya tak paham bahasa k...kalo nak tegor pon biar berhemah sket...saya pompuan yang ade perasaan n akal..."

...hahaha...akal +kImOPi+ yang jahat + geram telah menghasut pemikiran korang...jangan ikut k!!!!!!!...i guro2 jer...huahauhauha....

...kesimpulannya....terimalah pasangan anda dengan seadanya...even...kalo da tengah marah sampai rase nak baling lesung batu kat muke pompuan or mamat tuh, istighfar dalam hati n cakap leklok...jangan sesekali buat ati pasangan anda terguris k...jagalah perasaan die seperti mane die menjaga perasaan anda...

...tO +mR.aWaK+...

...saya tak nak mintak pape kat awak k...just nak awak fikir n ingat kenangan kite bersama...n...just nak awak sentiasa ingat apa pengorbanan saya da buat kat awak...saya tao tak banyak n saya bukan yang terbaik dalam ati awak...sebab ade yang lebih baik dari saya...cume...saya just nak awak ingat tuh jer...awak jangan bagi harapan kat saya kalo awak tak mampu nak tunaikan...sebab awak pon tao saya pompuan yang macam mana...saya setia ngan awak...tapi awak da buat ati saya terluka ngan parah...kalah mangsa accident tao...saya sakit n terluka sangat2...even...kalo saya mati...yela..saya kan insan berpenyakit...awak ingatlah yang saya sayang + cinta awak sepenuh ati saya...saya berserah padaNya....ingatlah apa yang pernah kite lalui bersama selama nih...kalo saya masih bukan yang terbaik...saya pasrah...............

...+kImOPi+...

Monday, January 3, 2011

...bErkeCaMUk!!!...

...ari ni ati sangat sedey...terluka sangat...macam nak pecah dada tahan sebak...huk3...

...okeyh...apa perasaan korang bila orang yang kite sayang cakap..."woi...tak reti bahasa ke???"...sedey tak...sedey kan...macam nak bunuh diri rase...(T_T)

...awak...

...saya bukan binatang yang boleh awak cakap tak paham bahasa....

...saya bukan sampah yang boleh awak sepak sesuka ati awak...

...hati saya bukan buah yang boleh awak toreh sesuka hati awak...

...air mata saya bukan percuma yang boleh awak buat saya nangis selalu...

...saya tao saya jahat...saya bukan yang terbaik...tapi saya da cukup jadi yang terbaik dalam diri awak...saya da korbankan semuanya untuk jaga perasaan awak...untuk tatang hati awak bagai minyak yang penuh...saya tak mintak saya dilayan seperti seorang puteri raja...cukuplah sekadar seorang teman berkongsi suka dan duka...teman yang istimewa...saya tak mintak lebih awak...saya jijik ke awak???

...awak...awak cakap awak nak tunjuk kat orang yang kita professional...awak nak hiburkan saya dalam kelas...awak nak mula balik ngan saya...awak nak tawan balik saya...awak tak kasi saya cari orang lain...

...tapi...

...bila saya msg awak...semua awak tak reply...awak tak tegur saya dalam kelas...awak kata ade masa kite boleh makan sama2...

...tapi...

...bila saya tanye awak elok2...kenapa awak cakap saya tak paham bahasa...saya A1 tao bM mase SPM...tak cukup ke nak tunjuk kat awak yang saya paham bahasa...

...tapi...

...kenape semalam awak janji lain...ari ni awak buat lain...

...apa dosa saya????...


...apa salah saya???...


...saya jijik ke pandangan mata awak???...


...awak...


...hadiah besday awak seme saya da siapkan...saya siap buat invitation kad lagi untuk awak...tapi kenapa awak sia-siakan pengorbanan saya???kenapa awak buat saya macam sampah???...awak tao...dua bulan saya amik masa untuk siapkan adiah besday awak...saya nak ia jadi adiah yang paling best + romantik...

...tapi...

...awak nak tengok ke adiah tuh???...


...awak nak simpan ke adiah tuh???...


...saya takot kalau adiah tuh sejijik saya...awak tak sudi nak pegang...awak tak sudi nak tengok...kalo awak tak suka...awak buang ea...saya tak kisah...sebab semua tuh tak bagi apa-apa makna dalam idup awak...saya tao sape saya...selalu nyusahkan idup awak...tak penah buat awak bahagia...saya mintak maaf...

...even...blog nih saya siapkan untuk awak...adiah besday awak...saya nak awak yang publish blog ni kat facebook...tapi saya tao...seme tuh takkan berlaku...saya hanyalah perempuan yang bertepuk sebelah tangan jer...awak tak penah bukak blog nih...awak tak penahbace blog ni...padahal...semua entry dalam blog nih saya tulis pasal awak...saya sebut pasal awak...tapi saya tao...saya jer terhegeh-hegeh...

...saya mintak maaf...tapi hati saya sakit sangat...hati saya terluka sangat...saya da takleh nak simpan semua ni...saya mintak maaf...

...tapi...

...awak kene tao...sayang saya kat awak tak penah berubah...akan selama-lamanya sama...

...thanks to the blogspot sebab bagi saya tempat untuk luahkan perasaan yang dah hampir hancur ni...thanks...

...+kImOPi+...

Sunday, January 2, 2011

...nEw LoOk...

...yeay!!! blog da cantik...cume nak kene add-on ckit2 agi jer...hehehehe....sangat teruja nak tulis dalam blog sebab da cantik...kalo yang dulu tuh putih jer...sedey tol tengok...nak nulis pon tade mood...tapi skunk...da meriah da...yeay!!!

...+kImOPi+ suke sangat2...hope +MR.OpIE+ pon suke...hek3...nanti template blog akan sentiasa di"update" dari masa ke semasa...so korang...

...follow me k!!!...hehehee....

...+kImOPi+...

...tEmbAkaN tEpAt nIkOn +jIhAH+...

...gambar2 kat bawah ni adalah hasil tembakan tepat dari nikon dslr +jIhAH+...ni ist time buat part time job...part time job yang tak penah diiktiraf dunia....ni bukan part time job nih...tapi...hobi mengisi masa lapang + perasan jadi cantekk sekali sekala...hahaahaha...

...ok per...tade org nak puji kiter cantik...apa salahnye puji diri sendiri..ye dop...hahaha...

...k la...malas nak merapu panjang2...kalo korang nak komen gambar +kImOPi+ kat bawah ni...dialu-alukan...at least dapat gak my sisto baiki dienye skill...rite???hehehe...












...+kImOPi+...