....cLick! cLick! cLick!...

Monday, May 30, 2011

:: rEviEw fiLeM "NUR KASIH THE MOVIE" ::

...Assalamualaikun (w.b.t)...


...post kali nih nak story bout "NUR KASIH" da movie yang ngah hot cam goreng pisang skunk ni...heheheh...goreng pisangkah???ke cekodok goreng???hahaha....mane2 la...yang penting aku da tengok movie tu (dalam nada untuk menjeleskan anda semua)...hahah...




...mula2 tadela rase nak tengok sangat dis movie sebab cam tak sempat jer nak tengok...ngan exam lagi...then nak alik besut agi...pk punye pk memang sangat tak sempat k...harap maklum...simpan je la perasaan nak tengok tuh...huk3...beli dvd je la jawabnya...huk3....




...but...




...apa yang berlaku???nak tao???...




...tetiba one day ngah khusyuk stadi + ngah ber"mukabuku"...(rajinla sangat stadi sambil fb kan)...heheehe...nek one chat dari pada sir yunus...ngajak nengok dis movie ngan adik tercinta NabIla sYamImi...




...pk punye pk...exam start pagi...kul 08.30 sampai 11.00...movie kol 3.30...hm..nak ke tak...kalo tak tengok very da rugi...hmmm...nak balik khamis...so kalo pegi tengok wayang...balik tuh sempat agi kalo nak packing...hmmm....




...setelah buat pertimbangan yang sebenarnye tak timbang2 pon...hehhee....akhirnye eden stoju nak poi nengok..ish rugi maa kalo tak pegi...hehehe...so...bincang situ n sini ngan pihak penganjuran nih...heheh....akhirnye decide gerak kul 2 dari kangar and my dearly sisto will come and pick me up to the cinema...waaa....best!!!! :-p




...so kami gerak dari kangar dalam pukul 2 lebih2 sket coz gi servis kete jap...terlambat sket dari waktu yang dijanjikan...sowi syg...hehehe...ngan traffic yang agak heavy sebab owg nak masuk keje...so memang kene slow drive la...huk3...so kami sampai sane dalam pukul 3.15 lebih kurang...parkg seme then nek atas kat wayang...tunggu sir yunus beli air then masuk wayang...




...masuk wayang...wayang da start...wah!!! frustnye sebab tak sempat nak nengok intro...ish..sedey tol...tapi takpe coz at least tak terlepas banyak ngat...dalam 2 minit mungkin...huhuhu...so layan je la yang mane yang sempat tengok...ehhehee...






...orang kate kalo nak nengok citer ni kene prepare tisu banyak2...tapi aku sehelai tisu pon aku tak bawak...apatah lagi kotak tisu...tidak same skali...cuak gak...kotla tetiba aku nangis...mao sorok muka setahun ngan nabila n sir yunus...malu k...hahahha...tapi...apa yang berlaku...aku tak nangis pon...setitik pon air mata tak kuar...aku takde perasaan ke cite ni yang tak touching ngat???...




...bile tengok nabila pon tak nangis...i wonder yang citer ni memang tak touching sangat...ade la part yang touching bile adam sakit then mak die tanye die nak makan per tuh...part tuh agak bergenang gakla air mata...tapi tak tumpah k...harap maklum...heheheh...then adela skit part2 yang agak touching...tapi tak taola kenape taknak meleleh...hahahaha....




...tapi overall citer ni bagi aku best...jalan citer die memang nak kene paham betul2 sebab citer ni citer dalam citer...so korang memang kene hayati tol2...sebab nanti korang mesti pening...adam nih mati muda ke mati tua...macam sir yunus n nabila yang dok pening tak abih2 agi...haahaha...then aku la jadi tukang cerita balik apa yang berlaku...ahhahaa...nampak no kaki layan citer kan..hahaha...


...tapi secara keseluruhannya bagi aku...citer nih menarik...layan citer nih best gak...sebab....citer nih romantik...aku ske citer yang romantik...wahahhahaa....then...camne pengorbanan adam, nur and aidil dalam citer nih memang sangat mantop!!!!memang aku salute setiap watak...ske sangat2!!!






...ape yang aku suke sangat bout dis movie???....

-
-
-
-
-
-
-


...+ setting tempat die yang sangat cantik +...


...+ baju2 nur dalam nih memang sangat cantik +...




...+ part bile adam gi cari alik cincin kawen diorang kat padang pasir [touching seh] +...




...+ part bile nur susah payah jaga hubby die yang ngah tenat [aku wish nak jadi cam die] +...




...+ part adam n mak die dalam hospital +...




...+ part mamat ngan adam bile mamat tye adam "nape orang yang baik mesti pergi dulu dan bukan orang yang jahat cam die" +...




...+ watak mia yang sangat comel +...




...+ watak ilyas yang sangat matang +...




...+ part bile aidil teringat wife die [pecinta yang setia] +...




...+ part last skali bile nur ingat anak die +....





-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




...overall aku ske citer ni...penuh nilai keislaman...penuh nilai kasih sayang dan kesetiaan...aku ske...i wish to be like "NUR AMINA" and dapat hubby macam "ADAM"...wah engkau!!! voomdavass!!! hahaha....











...thanks for reading da entry darlingsss!!!....




...+hakimahrahman+...

Sunday, May 29, 2011

:: m.E.R.d.E.K.a ::

...Assalamualaikum (w.b.t)...


...wah tajuk yang kemain lagi no kat atas tuh...hahhaa...tajuk kat atas tade kaitan ngan hari kemerdekaan or ape2 yang berkaitan ngan unsur2 patriotik pon...harap maklum no...hehehe....tajuk kat atas sebab aku da merdeka daripada exam!!!yeay!!!sewonoknye da abis exam!!!enjoy...hahahah...
...actually da lame nak post entry pasal da abis exam ni...tapi seyes sangat tak sempat...seyes sangat bz...abis exam gi tengok wayang ngan nabila...okeyh...entry tuh pon tak sempat nak tulis agi...ade peristiwa menarik k disebalik entry tuh...ahhaha...tunggu...entry driving alone to besut pon tak update lagi...hehehe...entry berjalan2 tak update agi...seyes tak sempat...so...aku harap korang sudi2 kanla diri tunggu entry2 istimewa tersebut dari aku...hahaha...wallah!!!!


...okeyh...thanks for reading da entry darlings!!!!...


...+hakimahrahman+...

Sunday, May 22, 2011

...spEkuLasI yaNg sESakKaN otAk...

...Assalamualaikum (w.b.t)...



...da sebulan lebih aku clash...dan dalam masa sebulan lebih inilah...bermacam-macam dugaan yang aku kene tempuh...bermacam2 spekulasi yang aku dengar tentang diri aku...spekulasi yang betol2 menyesakkan dada aku...spekulasi yang buat aku letih...spekulasi yang buat aku jatuh lagi...spekulasi yang buat aku kuat untuk berdiri...
...bile da tak berteman nih...aku ingat orang da takmo fikir sal diri aku...apa aku buat...apa aku rasa...biar aku jer rasa...tapi aku lupa...ade insan yang sangat prihatin tentang diri aku...normalla kawan...bile tao aku da putus...ade kawan die nak masuk jarum...die berusaha keras untuk kawan die...tanya aku macam2...bleh tak kalo ade orang nak kenal seme2...aku tade jawapan...aku hang...perlu ke aku kenal sedangkan aku tade hati nak kenal ngan sape2??perlu ke aku kawan sedangkan pintu hati aku tertutup untuk semua insan yang bergelar lelaki buat masa ini???



...aku diam..aku tak bagi respon...tup2...dapat msg dari dis man cakap nak kenal...aku cakap ngan dak laki nih...aku tak berminat nak kenal ngan sape2...aku perlukan masa untuk semua tuh...yang pasti pintu hati aku memang da tertutup...kedap bunyi + kedap udara...tak yah ketuk...aku tak dengarnye...hahaha...ok...die cakap die paham yang aku perlukan masa...die nak kawan...kawanla...tapi kalo aku tak reply msg ke apa ker...jangan marah...sebab aku memang takleh terima sape2...
...aku ingatkan die jenis paham jiwa...huhuhu...rupenya tak jugak...kawan aku yang nak kenalkan aku ngan die cakap kat aku...cube buka pintu hati aku untuk die...




..."jangan terlalu memandang rupe dan harta"...



...spekulasi pertama yang buat aku hang...
...aku terduduk...
 ...aku jenis pompuan tengok rupe ke???...
...aku pompuan materealistik ke???...



...lama aku pikir pasal benda nih...aku cakap ngan die...kalo aku nih pompuan yang pandang rupa...aku tak terima ex-pakwe aku dulu sebelum dia...die cakap...aku terima laki tuh sebab laki tuh kaya...hang lagi...huhuh...hinanya aku pada pandangan mata seorang lelaki...die tak tao yang laki tuh tak pernah kuar duit untuk aku melainkan aku yang kuar duit bile kitorang kuar...hang...aku hang sampai aku terduduk...
...takpe...aku biarkan spekulasi tuh sunyi and hilang dari hidup aku...aku kuat balik...aku berdiri balik...aku berdiri balik dengan adenya kawan2 kat sebelah aku yang angkat aku untuk berdiri teguh...



...spekulasi tuh hilang...hanyut dalam peredaran masa...aku kembali ceria...teruskan hidup dengan lebih bermakna...

 
...tetiba tengah asyik dok melayan facebook...dapat satu msg kat fb yang tye aku kenapa aku curang...hang lagi...aku cantas kate2 orang tuh sebab aku hormat org tuh n org tuh memang jenis suke bergurau...aku layankan gurauan die...aku cakap aku tak curang...tapi pintu hati aku da tertutup...orang tuh menyepi...



...pagi...sedang elok stadi sambil online...tetiba nek chat kat fb aku...someone yang rapat ngan aku...aku hormat die...sekali lagi persoalan yang sama timbul...


..."kenapa awak curang ngan die...die tak cukup baik ke untuk awak?"...




...spekulasi apakah ini...aku jatuh...aku jatuh terduduk...sesak nafas aku...otak tak dapat berfungsi dengan warasnya...berpeluh aku berfikir...apa logik akal yang menyebabkan orang cakap aku perempuan curang sedangkan aku separuh mati setia dengan dia???
...lama aku hang...aku msg kawan aku...kawan yang aku percaya...die kate...ade satu sumber yang cakap...





"...kimah tuh kejap je...nanti dapatla boyfriend baru...kimah kan mudah mesra ngan lelaki..kimah kan peramah giler ngan lelaki..."



...aku terdiam...aku terkedu...tetiba aku rase macam ade satu batu yang menghempap dada aku....sakit...perit...terluka...dihina...sedihnya hanya Allah yang tahu...




...kat mane harga diri aku????...




...kat mane maruah aku???...




...senangnye maruah aku dipijak2 sesuka hati...ibarat sampah ditepi jalan yang hanya tunggu dipungut oleh MPK untuk dibakar dan dihapuskan dari dunia nih...ohhh!!! peritnya...sakitnye hati ni...dimana rasionalnye pemikiran die yang tak pernah kenal sape insan disebalik WAN NOOR HAKIMAH AB RAHMAN yang dengan mudahnya melemparkan penghinaan dan fitnah itu??? die tak pernah bergelar seorang sahabat baik kepada aku...hanya sebagai rakan satu batch yang hanya kenal aku sebagai...
..."oh, kimah!!! dak muzik B...budak besut"...



...die tak penah tao sape aku...tak penah tao pasal keluarga aku...pasal kisah percintaan aku...dan yang nyata die bukan rakan sekelasku...dimana letaknya logik pemikiran die untuk menimbulkan spekulasi tersebut yang nyata spekulasi tersebut dah tersebar seperti virus H1N1 yang menyerang negara kita satu masa dahulu...


...hinakah seorang perempuan yang bernama WAN NOOR HAKIMAH AB RAHMAN ini pada mata setiap lelaki???




...yer...aku tak secantik perempuan2 lain dan mungkin aku tidak sebaik makwe die yang tatang die bagai minyak yang penuh...tapi aku perempuan biasa...aku perempuan yang ade harga diri dan aku tak rela harga diri aku dipijak dan dilempar sesuka hati...cerita aku dijaja ke sana kemari seperti apek cina yang menjual sayur di taman2 perumahan...aku tak rela harga diri aku dilambung, dipusing2 dan dilemparkan sehingga pecah berderai bile terhempas...



...aku perempuan biasa...ade rasa terhina...ade rasa terluka...




...yer...aku memang hipokrit...depan orang aku tunjuk aku bahagia ngan gelak tawa aku..dengan senyuman aku...dengan mulut aku yang bagai murai tercabut ekor ini...tapi kat dalam...jauh didasar hati aku...tak sape yang tahu apa aku rase...apa aku alami...tak sape dapat selami...sakitkah aku ditinggalkan??? peritkah aku merinduinya setiap masa??? terlukakah aku bile aku setiap masa memori bersama terlayar didepan mata???
...orang boleh kata aku kuat...aku tabah harungi semua ni...tapi...orang tak tao sakitnya berlakon menjadi insan yang tabah...sakitnye berlakon menjadi insan yang kuat...susahnya aku berusaha untuk berdiri balik selepas aku jatuh tersungkur...menongkat pada setiap benda yang ada didepan aku untuk bantu aku berdiri...tak siapa yang boleh rase kesusahan dan keperitan itu...apa orang boleh buat...hanya menimbulkan spekulasi dan fitnah yang tidak berasas...mereka takkan merasa sakit sebab mereka yang menimbulkan semua spekulasi dan fitnah itu...habis sape yang rase???? lecturer??? menteri2??? rakan sekelas??? roomate??? housemate??? cikgu2 sekolah???




...tak!!!! jawapannya tak!!!!


...sebab hanya aku yang rase...





...yer...aku yang rase semua itu...fitnah...penghinaan yang dilemparkan...aku...aku jer yang rase...



...tapi aku tak lupe...aku ade Allah tempat aku mengadu...aku ade keluarga tempat aku bermanja...aku ade kawan2 (izzah, sarah and farhana) tempat aku berpaut untuk berdiri...aku ade diri aku yang percaya semua itu hanyalah fitnah semata2...aku tak berseorangan...mereka ada untuk sentiasa sokong aku...perhatikan aku...buat aku lebih yakin untuk melangkah...menutup telinga aku dari mendengar semua fitnah yang dilemparkan ke atas aku...menutup mata aku supaya aku tak melihat jalan yang salah...pimpin aku untuk berdiri..kesat air mata aku...aku ade mereka...aku tak berseorangan...




...ye!!! aku kuat!!! aku kuat untuk semua ini...untuk semua yang berlaku...aku kuat!!!...



...terima kasih untuk semua spekulasi dan fitnah tersebut...aku akan jadikan die sebagai pembakar semangat aku untuk teruskan kehiduoan yang mash bersisa ini...




...thank u!!!...


...+hakimahrahman+...

:: oRaNg yaNg mENciNtaiMu ::

...Assalamualaikum (w.b.t)...


...orang yang mencintaimu...

...artikel ni actually aku baca dalam fb...masa ni masih belum berkecimpung dalam dunia penulisan blog ni...hahaha...da lame aku lupe sal article ni actually...then semalam masa ngah bergodek2 ngan fb..tengok alik msg2 yang penah aku sent kat die dulu...jupe dis lovely article...



...orang yang mencintaimu...



1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan
kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada
kamu satu-satunya. 


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya. 


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan
matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat
badan kamu sudah bertambah. 


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat
Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi,
walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah
dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku
CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu. 



6]Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis
yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan
selamat atau mengirim SMS. 



7] Orang yang mencintai kamu
akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu,
bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana
saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya
pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu. 



8]Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu
ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah
mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa
banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya
kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu. 



9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran
kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa
kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar
meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya. 



10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau
batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk
bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli
tentang kamu. 



11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi
ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya
tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada
kamu. 



12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan
suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang
biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa. 


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap
di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat
itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya. 



14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu. 



15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa
memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh
membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar
takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’ 



16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih. 



17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti
menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di
tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang
memikirkan kamu. 



18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat
kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi. 



19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar
walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu
gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari
menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu. 



20] Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian
besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu
kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan
surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi
benda-benda berharga buatnya. 



21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu
membunuh hatinya. 



22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa
menunggu kamu. 



23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak
pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya
meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan
karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan
kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.  


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

...orang yang benar2 ikhlas mencintai kamoo akan lakukan semua benda ni untuk kamoo...dan...aku pernah menjadi insan yang mencintai die...sakit biler terpaksa berlalu kerana cinta die bukan untuk diriku...dan untuk kamoo2 yang ade insan yang mencintai kamoo...jagalah die sepenuh hati kamoo...kerna...die benar2 insan yanglayak membahagiakan kamoo...



...kerna...




...die orang yang mencintaimu....




...thanks for reading dis entry... (",)...




...+hakimahrahman+...

Saturday, May 21, 2011

[J.a.N.j.i M.a.N.i.S.M.u]

...Assalamualaikum (w.b.t)...


...malam ni rase cam mood down sangat2...hahaha...tak tao kenape...sebab aku kuat gelak kot...so malam ni malam untuk mengalirkan air mata...hahaha...boleh tak???huhuh..


...tetiba rase malam ni cam sunyi nye hidup aku...sensorang...hahaha...tak bekkan aku..macam menyesali takdir yang tertulis untuk aku...huhuhu...bukan berniat kat hati nih nak menyesal ngan apa yang berlaku...ngan apa yang da tertulis dalam perjalanan hidup aku ni...tapi kadang2 akal bertindak di luar kewarasan...mula nak pikir benda yang bukan2...hahaha...seyes...jahatnye aku...huhuh....


...biler sunyi macam ni kan...macam2 yang aku pikir...teringat semua janji2 die kat aku...hahaha...janji yang tak sempat tertunai...hanya sempat dinyatakan...huhuh...sedih kot...ok...my heart hurting so much rite now...crying while writing this entry...huhu...sakitnye perpisahan...huk3..
...ari nih mood cam nak dedicated lagu je kat blog...hahaha...boleh tak...huhuh...beberapa ketika lepas...baru pas dengar lagu aisyah...janji manismu...huk3..macam bukak air paip air mata mengalir..hahaha...sakitnye rasa down giler ni kan..hahaha...malas nak cakap banyak...


...here's da lyrics...enjoy it... (",)...


Oh dunia ini
Penuh kepalsuan
Oh mungkinkah tiada
Keikhlasan
Apakah ini
Suatu pembalasan
Ku sedar kebesaranMu Tuhan
Aku bagai seorang
Kembara jalanan
Terumbang ambing
Di lautan gelora
Mencari kebahagiaan
Dahan untuk menumpang kasih
Mungkinkah suratan
Hidup kau selalu keseorangan
Hati membeku mengingatkan
Kata janji manismu... oh...
Ku dilambung angan-angan
Belaian kasih sayang suci darimu
Oh kejamnya
Lidah tidak bertulang
Ucapan cinta menghiris kalbu
Ku kan pergi membawa diri
Cinta di hati terkubur lagi
Tidak ku fahami
Mengapa terjadi
Peristiwa pahit mengguris hati
Jalanan hidup ini
Sudah tertulis
Kutempuhi dengan kesabaran
Kusedar kebesaranMu Tuhan...






...pliss GOD!! help me...help me to find da way to happiness GOD!!... :'(




...+hakimahrahman+... 

...[ kEraNa "AKU" wAnIta ]...

...Assalamualaikum (w.b.t)...


...just for all the ladies and gentleman out there...this note aku penah share ngan die...tapi mungkin die tak penah bace pon seme msg yang aku antar kat die tuh...huhuhu...and aku rase skunk aku patot share benda nih ngan seme org...

...enjoy reading it darlings!!!!...



...KERANA "AKU" WANITA...



Kerana aku wanita

Pandangan Adam mampu tembus ke dasar hatiku



Kerana aku wanita

Ingin disayangi itu fitrah diriku



Kerana aku wanita

Mudah terpikat dengan keindahan akhlak seorang lelaki



Kerana aku wanita

Emosiku selalu mengatasi logik akalku



Kerana aku wanita

Air mata teman setiaku



Kerana aku wanita

Sensitivitiku terhadap sesuatu amat tinggi



DAN..



Kerana aku wanita

Ku damba pertolongan darimu Adam



Peliharalah bicaramu denganku

Jangan bermain kata denganku

Takut rosak hatiku



Kerana aku wanita

Akhlakmu ukuran di mataku



Peliharalah akhlakmu dan imanmu

Jangan kau burukkan darjatmu pada mataku

Takut rosak thiqohmu



Kerana aku wanita

Maka peliharalah susunan kata-katamu



Kerana aku mudah terasa

Namun aku bukan lemah

Sekadar ingin kau tahu

Hati ini mudah tercalar



Kerana aku wanita

Peliharalah dirimu dari mencemuhku



Saat titisan jernih mengalir dari mataku

Kerana itu cara untukku

Meluahkan perasaanku

Supaya hatiku tenang kembali



Kerana aku wanita

Ku memang sangat peka



Maka fahamilah kecerewetanku

Ada sebabnya


WAHAI ADAM,



Kalau kau sangka berpakaian selekeh itu 'cool',

Hakikatnya kau begitu jelek pada pandangan kami.



Andai kau rasa 'usha' itu tanda kejantanan,

Darjatmu telah jatuh pada pandangan kami.



Jika kau fikir hidup membelakangkan agama itu kemodenan,

Maka tiada lagi hormat untukmu dari kami. 




...hanya untuk perkongsian dan peringatan...


...thanks for reading da entry darlings!!!!!...

...+hakimahrahman+...

...S.a.M.p.A.I t.U.a...

...Assalamualaikum (w.b.t)...


...sampai tua...song and lyrics by fynn jamal...really admired dis song so much!!!pliss someone...sing dis song to me...huhuu....

...and dis song speacially dedicated to someone who i love most and miss most...


...yes...he's still here...right here... :'(

...enjoy it sayam!!!



...sampai tua...


kasih
kesatkanlah airmata
ku dah tiba


kasih
percayalah aku kan ada
sampai tua


ini sumpahku padamu
usah kau patah dan layu
garing siang malam beku
pasakku teguh untukmu


mungkin taufan akan surut
tetap datang petir ribut
setiapnya aku sambut
untukmu takkan ku takut

takkan ku takut
takkan ku takut
takkan ku takut


kasih
biarkanlah apa saja
takdir kita

kasih
pegangkanlah jariku lama
sampai tua


ini sumpahku padamu
usah kau patah dan layu
garing siang malam beku
pasakku teguh untukmu

mungkin taufan akan surut
tetap datang petir ribut
setiapnya aku sambut
untukmu takkan ku takut

takkan ku takut
takkan ku takut
takkan ku takut


dan malam takkan berhenti menghirup nyawamu kasih
dan siang akan berterus meratahmu sampai bersih
aman saja aku ada
dihirup ratah pun tetap kita berpimpinan berdua

sampai tua
aku ada
sampai tua



...just for u...hopefully u read it... (",)...





...i'm still here...right here waiting for you...


...+hakimahrahman+...

maNusIa itU buTa haTinYa....

...Assalamualaikum (w.b.t)...



...tetiba hari ni nak tulis entry pasal manusia yang buta hati...hahaha...jangan silap yer...bukan buta matanya...tapi buta hatinya...hahahha...
...sometimes kite tak sedar ngan sape kiter berkawan...kiter rase yang kawan kite tu da baik giler da..care sal kiter...masa kiter sakit...masa kite lapar..masa kiter tension...masa kiter sunyi...masa kite nangis..masa kiter ketawa...seme die ade ngan kiter...


...tapi....
..kiter tak tao ape dalam hati die...btol apa orang cakap...susah kite nak kenal hati budi seseorang...even bertahun2 kite kawan ngan die...makin lama makin nampak perangai die yang sebenarnya...


...dlu n sekarang...aku selalu nangis sebab kawan...macam2 aku kene ngan insan yang bergelar kawan ni...kene sound...kene tipu...kene tikam dari belakang...seme aku kene...hahahha...korang nak ape??list jer...seme aku penah rase...tapi benda ni lah yang ajar aku supaya tidak mudah percaya apa orang cakap...jangan sesuka ati ko nak citer seme benda kat orang...hahahah...jangan mudah percaya apa org cakap kat ko...cari bukti sblum ko caye...hahaha...sebab aku penah alaminya...giler bersungguh kawan aku citer kat aku yang ade org cakap cam2 kat aku...skali bile aku cari...upenye die yang cakap...satu je aku leh cakap...BODOH!...hahaha...internet di hujung jari la sayang kalo ko nak tipu aku...hahahaha...seronok bile ade orang camni...hahaha...aku celik it ok sayam???
ade paham???


...kadang2 aku pelik..kenapa ade insan macam ni kat atas dunia ni...tapi bile pikir alik...kalo tade insan macam ni kat atas dunia ni...dunia ini akan jadi bosan...bosan ngan seme orang yang stereotype je...bosan ngan hidup yang tidak mencabar...bosan ngan hidup yang tidur, bangun, makan, gelak2, stadi, makan, tidur alik...huhuh....


...bile ade insan macam ni...kite akan lebih berfikir untuk hidup...hidup tak jadi bosan...hidup lebih mencabar...kite akan lebih berhati2 bile pilih kawan...hidup jadi lebih meriah...hahahha...meriah ngan perangai orang yang bermacam2 jenis...bermacam2 stail...bermacam2 personaliti...and insan2 ni lah yang ajar aku supaya menjadi insan yang lebih berhati2...insan yang tidak mudah percaya cakap orang...insan yang tidak mudah bercerita kat orang...sebab sometimes...ade insan yang bermulut bocor...die tak tao yang kiter tao yang die jaja cite sal kiter kat orang...hahahha...seronok bile orang bercerita sala diri kiter ni..rase cam ade orang care sal kiter...hahahah...sewonok2...


...sape pon mereka...aku tak kisah...sebab aku ade kawan yang betol2 kawan sehidup semati ngan aku...kawan sampai syurga...kawan yang aku percaya dari hujung rambut sampai hujung kaki...kawan yang sentiasa ade bile aku menangis...aku ketawa...yang sentiasa nak dengar citer2 aku yang banyak...kawan yang tak penah jemu bagi aku nasihat...bagi aku sokongan...kawan selamanya kawan!!!!!...














...thanks frens...thank u so mucH!!!!!!


...+hakimahrahman+... 


...sawang menyemak kat blog!!!...

...Assalamualaikum (w.b.t)...



...anda nampak ape yang saya nampak????...



...tak nampak???...


...cube tengok betol2!!!...



...banyak tuh!!!....


....pergh!!!!semak!!!....



....???????????????????????....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




...anda bingung????....


...aku gile?????...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




...tett!!!!!!!!! jawapannye aku tak giler...tapi saje buat2 gile sebab nak suh korang confius...hahahha...




...seyesly lately memang sangat2 sibuk sampai tak sempat nak update blog pon...nak jengah blog skali skale pon tak sempat...ditambah plak dengan kelajuan internet yg selaju siput teettttttt!!!!! uhhh!!! tension betolla rase...huk3...tuh kalo korang nampak...bersawang penuh jer blog aku ni...aktif betoll proses pembikinan sawang kat blog aku nih...huhuhu....sabo2...still ade satu paper lagi untuk difokuskan...huhuhu...




...da publish satu post ni...hopefully pasni leh publish banyak sket dalam usaha nak sapu seme sawang kat blog aku + tahap kerinduan yang maksimum kat blog ni + release tension...hehehe...banyak betul benda yang nak distorykan ngan korang seme...tapi still tade mase...huhuhu....




...wish me luck in the exam and....wait for my next entry k laling!!!!




...thanks for reading dis entry darlingssssssss!!!!!...




...+hakimahrahman+...

Thursday, May 12, 2011

OopS!!!!! kaIn aKu raBak kEr?????

...Assalamualaikum (w.b.t)...


...ooppsss!!! baru sempat nak update blog sebab da seharian sibuk mencari kain2 baju kurung or mane baju yang memerlukan kain yang koyak or rabak...hmmm...da puas da selonkar seme...tade pon yang koyak...tade pon yang rabak...dari kain baju kurung...sampaila ke kain tuala...tade pon yang koyak...tade pon yang rabak...cek benang pon tade yang tetas rasenye....hmmmm...mane nak cari kain yang terkoyak??????
...haaaa....mesti korang blur + hang + mulut terlopong sebab pikir nape la si kimah ni giler no pegi cari kain yang koyak, rabak n tertetas...


...mao tao kenape?????....
...scroll ke bawah yer sebab aku memang suke scroll2 skunk nih...hak3...


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


...nak tao kenape aku cam orang sasau cari kain yang terkoyak terabak ni...oopsss!!!...hahaha...sebab....ade orang sibuk nak tolong jaga tepi kain aku...aku pon heranla jugak...asalla die nih suke no nak jaga tepi kain aku...sibuk no...da tao...sibuk pegi citer kat orang...ish!!! heran betolla aku...kotla tepi kain aku tuh memang terkoyak...aku memang nak ucap time kasih banyak2 ar sebab susah tolong cover aku...tapi...nih kain pon tado yang koyak...apo laie yang berlobang setengah mm...nak jugak jaga tepi kain aku...waahhh!!!! secara tetiba terasa diri hot sebentar...hahahah...


cettt!!!! ko jangan nak perasanla kimah oit...kalo die jage sebab kebaikan ko tolong cover lobang invisible kay ken ko tu takpe jugak...ni bukan nak jaga kebaikan tapi lagi buat aku sakit ati adela...ish!!! geram sunggoh hati ni...bengkek je rase skunk...mood rase cam gunung api nak meletus jer ni...bak kate hotfm...anda memang "BENGANG!!!!!"...


...yes aku memang sedang mengalami tahap kebengangan yang melampaoi batas2 kemanusiaan aku...hak3...ayat falsafah siot...tapi dapat kat aku...tak jadi falsafah da...da jadi..palsampah...hak3...pemusnah falsafah...hahahha...



...untuk insan yang sudi jaga tepi kain aku...pesananku untukmu...wah...cam tajuk lagu "laguku untukmu"... :-p




...ko tak payahla nak sibuk2 jage sal diri aku...aku da 23 k...da layak kawen da k walaopon aku tade calon agi...hahaha...tak payahla sibuk2 hal aku k...aku tao ko nak kenal aku...ko nak kawan ngan aku...tapi aku takmao...bukan sebab aku nih memilih or wat eva...tapi...aku tak bersedia...aku perlukan masa...da bile aku tak layan msg ko...ko chat ngan aku kat fb...aku baru reply satu huruf ko da gi heboh kat dak2 len...pastu sibuk nak sindir org tu...ko apsal?? ko baru semekom...tuh pon ko bagi salam masa ko kat turki...aku kat malaysia...aku dengar salam ko sekadar sekali lalu je kat cuping telinga aku...tade aku jawab pon salam ko...(berlainan jantina takleh jawab salam kan????)...da tuh ko sibuk2 nak ketuk pintu rumah aku...aku tak bukak...aku tak layan...aku bukan setakat mangga kunci rumah aku...tapi aku simen satu pintu supaya ko tak jupe pintu umah aku...ko tak nampak...sampai aku nak kuar pon ikut tingkap umah...sebab...sebab aku serabut ngan ko...da tu...ko tak enter agi dalam idup aku...aku da tekan butang backspace...bukan setakat backspace...aku delete seme...siap format agi idup aku...tu pon ko still tak nak paham bahasa gak...aku penatla nak layan owg cam ko...bile aku kuar ngan sape2...ko bising2...ko sindir...siap nek pangkat jadi polis agi tuh...amik report...tempat kejadian...harga...cara pembayaran...ape kes weh...aku tak kenal sape ko...aku tak minat nak kenal sape ko...sumpah aku tak minat...tolong ar wei...tak yah nak tolong jahit kain aku...aku pompuan...aku pandai nak cover ken aku supaya bile aku jalan ken aku tak terangkat...ken aku tak terbelah...tade orang nak nampak kisah hidup aku disebalik ken aku...aku leh jaga ken aku sendiri...ko gi jage seluar ko sendiri dulu...pastu baru leh ko nak pikir sal nak jaga ken org len...yang pasti org tuh bini ko...aku tao aku tade pakwe...tapi aku bukan desperate sangat nak cari pakwe sampai aku tak kisah ko nak jaga tepi ken aku...satu agi...tak yah tunjuk ko kaya sangat sampai leh topup slaloo sebab nak cal aku...aku cakap terus terang...once aku tak ske...aku takkan jawab satu pon panggilan dari ko...aku takkan tekan butang hijau melainkan butang merah...ok???hopefully ko paham...ko pon cikgu kan...takkan ko tak paham...sia2 masuk maktab kalo ko tak paham...hak3...




...kejamkah aku??? ni je cara aku ade untuk tolong pahamkan insan yang tak paham bahasa ni...sori kalo kate2 aku agak menyesakkan nafas...hahahah...kalo terase sesak tuh...sile la ke hospital berdekatan...hospital kangar pon ade...leh kan pegi...hahahaha...sekali lagi sori...sejuta keampunan dipohon...peace no war...



...thanks for reading da entry darlingssss!!!!!!!!!!!....



...+hakimahrahman+...