....cLick! cLick! cLick!...

Sunday, July 31, 2011

maLam pERtaMa bERteRaWiH......

...Assalamualaikum (w.b.t)...



...salam Ramadhan buat semua bloggers, followers, silent readers and buat semua muslimin dan muslimat....



...yeay!!! sok puasa...menghitung hari untuk sambut raya.... :-p...puasa pon belom...da kalut nak raya...terasa cam kanak-kanak pulak...ngeh3..



...biler sok puasa...jadi malam nih da start sudah terawih...da terasa da kehangatan bulan puasa bile da start terawih...hmmm...seronok berterawih...ntah tahun depan ade kesempatan lagi ke belom untuk berterawih...moga dipanjang umur untuk bertemu lagi Ramadhan tahun depan...amin.... (",)



...nak pilih masjid nak berterawih pon da jadi satu hal...satu nak masjid hijau...satu nak masjid biru...masjid biru lak ade dua...satu kat kangar...satu kat tepi maktab...hmmm...mesti korang hang kan nape masjid hijau...nape masjid biru...hehehe....untuk pengetahuan korang...kitorang nih panjang akal...hehhe...bile malas nak hafal nama masjid...kitorang label nama masjid ikut warna kubah...haaaa!! celik akal tak?? hek3...masjid hijau sebab kubah warna hijau...masjid biru sebab kubah warna biru...haaa!! cerdikkan??? hek3...



...lastly...kitorang solat terawih kat masjid biru sebelah maktab....sebab....sebab masjid tuh ade air-cond...hehhe...at least sejukla sket masa solat tuh...al-maklumlah...dosa da melambak...hehehe...kang berpeluh-peluh lak time solat...hehhee....



...alhamdulillah...ramai jugak orang yang berterawih...lelaki dan perempuan...sama ramai...heheh...terpaksa skodeng pakcik2 sebab masjid tuh tak pasang tirai...hehehe...sori sayang!!!hehehe....



...bile aku ngepost entry nih...paham2 sendirila...adela sebab ngape aku nak citer sal solat terawih aku nih...haa....nak dengar tak kisah klaka...ehhehe..



...jom...jom...jom...



...al-kisah...masa ngah solat isyak...tetiba jer bunyi orang jalan kuat sangat...takpela..biarkan je la...biasa la tuh...budak-budak...takpela...sekali ade sorang dak pompuan nih...lalu depan saf kitorang...chubby daknye...aku cube khusyuk...tapi sebab lalu depan aku...jadi nampakla figure budak nih...hek3...




...tapi takpela...aku buat bodo je la..skali dak nih lalu lagi...tapi yang aku perasan...die ade pegang something kat tangan die...warna kuning...ape kebenda la plak dak nih..cube khusyuk agi...hehehe...rupe-rupenya dak nih pegang penyapu kecik warna kuning...yang ade penyodok skali tuh...yang kecik jer tuh...korang tao ape die wat????die pergi sapu kain semayang makcik2 kat sebelah aku nih ngan penyapu kecik tuh...kan kiter solat berdiri...die bantai gi sapu...adush!!! ape hal dak ni nih...ish....tak khusyuk solat aku...



...abih solat...bagi salam kiri kanan...tanye dikna n ieja...diorang perasan tak...rupe-rupenya diorang pon dok tahan gelak sama cam aku jugak...hahaha...aku rase makcik2 yang kene sapu ngan die tuh agi tak khusyuk dari kitorang....hhahahah...kalo die sapu kain semayang aku...sumpah aku gelak berair mata...hahaha...ni pon aku tahan gelak sampai nak putus urat kentut aku...hahaha...sumpah klaka...hahhaa



...da tuh...pandang la blakang nak tengok bdak nih...rupe-rupenya dak nih sindrom down...rasa bersalah lak gi gelakkan die...hehehe....tapi sumpah klaka weh...hek3...kalo korang kat sebelah aku...mesti korang lagi teruk dari aku gelakkan dak nih...hehehe...ntah2 seminggu korang gelak tak berenti....hehehe...korang nih bukan leh caye sangat bab gelakkan orang....hak3...



...gitula kisah malam pertama bertarawih di masjib biru sebelah maktab...harap2 lepas nih da tadela kejadian2 yang boleh memutuskan segala urat saraf aku + menyebabkan aku tak khusyuk solat...hehhehe...hopefully... (",)



...harapan ramadhan tahun ni...



~semoga semua amalan diterima hendakNya~



~semoga dapat memperbanyakkan amal ibadat....amin~



~semoga ramdhan kali ini lebih bermakna dengan kehadiran mr.kekasih hati~



~semoga tak ade keuzuran untuk ponteng terawih~



~semoga segala doa dimakbulkan~



~amin!!~




...mr.kekasih hati buat aku bersemangat untuk berpuasa tahun ini...(",)...semoga cinta dan kasih sayang yang diberikan berpanjangan dan mekar harum...semoga hubungan kami dirahmati dan dilindungi hendakNya...semoga ramadhan kali ini lebih mematangkan hubungan yang baru bermula ini...amin!!...



...sebelum aku tamatkan entry ini...nak wish....



...Salam Ramadhan semua!! jangan ponteng puasa k!! (",)...







...+hakimahrahman+...





...

...mEngiGaU daLaM tELeFoN?????

...Assalamualaikum (w.b.t)...



...kalo mengigau masa tidur...cakap benda pelik2...buat aksi akrobatik...or berjalan ntah kemana-mana tuh da jadi perkara biasakan??? tapi...kalo mengigau dalam telefon...ade sape2 pernah alami tak??? ehehhe...



...pengalaman pertama yang buat aku tergelak2 sampai kuar air mata...sakit perut aku gelak...hehehe...kesian mr.kekasih hati...hehehe...



...jom kite ikuti kisah mr.kekasih hati yang tak tahan ngantok sampai mengigau-ngigau dalam phone... :-)



...kejadian nih berlaku jumaat malam...besela time kami calling-calling kalo malam minggu after 12...so...kalo ikut orang len...tuh memang da masa membuta la...hehhe...gayut punye gayut...tak sedar da pukul 2++...so takpela...aku still bertahan...hehehe...




...tiba-tiba ngah cakap phone nih...mr.kekasih hati senyap jap...dalam beberapa saat jer...hehehe...puasla aku dok helo-helo...rase cam nak rakam jer helo tuh...penat nak berhelo...hehehe...da tuh...mr.kekasih hati nih menyahutla...dan dan die menyahut...tetiba jer die tanya aku...




"jambatan da ok??"




...hang jap aku...puasla aku memerah otak pikir...jambatan mane lak ni...jambatan kat perlis ker???titi gantung ker???runtuh ker titi gantung tuh yang tetiba mr.kekasih hati nih tanye sal jambatan lak ni...tade masuk paper lak...ke jambatan kat umah die ade yang runtuh....die tade story lak...ke mr.kekasih hati buat jambatan...tade cakap jugak...puas la aku dok pikir...penat otak berfikir...aku tanye die...



"jambatan mane ni???"




...pastu mr.kekasih hati nih cakap la...




"ade sebut jambatan ea tadi???tak perasanla....mengigau kot"




...OMG!!!! aku hang...boleh pulak dah ngah cakap phone nih mr.kekasih hati mengigau...adeh!!!ngantuk sangat ker???hehehe....bese mr.kekasih hati susah nak ngantok kalo borak phone...hmmm...hang jugakla...pastu...aku bantai gelak sampai terkeluar air mata...sempuuuttt!!!hahahha....kalo la dak osmet aku dengar aku gelak tengah2 malam tuh...mau terketar lutut depa...kotla...pontianak mane la plak tergelak2 cam org sewel ngah malam nih...hek3...kesian mr.kekasih hati kene gelak ngan aku...hehehe...tapi takpe...sebab die pon bantai gelak jugak..hahhaha....




...dah tuh...aku pesan ngan die suh tidur kalo da mengantok...tetiba...agi skali tao die senyap...ah sudah...jangan cakap mengigau agi...aku da standby da...hehehhe...akhirnya...perkara yang ditakuti berlaku jugak...hehhee...tetiba mr.kekasih hati tanya....




"da tukar sim card??"




...adush!!dua kali dalam satu malam mr.kekasih hati mengigau...ni memang da penat tahap kritikal da ni...hek3...cian mr.kekasih hati...rase macam da mendera die la plak...hek3...sori sayang!!!



...tula al-kisah mr.kekasih hati yang mengigau sambil cakap fon...pengalaman pertama bagi aku....seronok...seronok sebab dapat gelakkan die puas2...hahahha...cian die...hehehehe...



...saje nak share ngan korang n entry nih da dapat kebenaran dari mr.kekasih hati untuk ditulis...hehehe....kalo korang ade pengalaman yang sama ngan aku...jomla sharing2...hehehhe....



...sori dear!!!...love u so much!!!! mmmuuuuuaaaaaxxxsss!!...



...entry mengigau dalam fon ends here...



...do wait for my next post!!...mmmmuuuuaaahh!!...



...+hakimahrahman+...


Saturday, July 30, 2011

feNoMEna "aNGry BiRd"

...Assalamualaikum (w.b.t)...



...kepenatan setelah penat berhempas pulas melastik siburungmarah a.k.a angry bird...lastly bukan sipighijau tuh yang mampus...aku lak yang nek hantu akibat tension tak dapat nek level...oh!!!pening sudah melayan siburungmarah ni....heheheh...



...mesti korang da penah men ngan game "angry bird" ni kan...siburungmarah yang buat aku sakit hati sebab susah nak nek level...very tired ma layan siburungmarah ni...huk3...



...fenomena siburungmarah a.k.a "angry bird"...





...ceh...muka siburungmarah ni tadela marah pon...hehehe...setakat kening kerut jer...tu pon susah nak kalahkan sipighijau...ish...sakit je hati layan tao...



...macam mana nak main game siburungmarah ni...



...firstly...tarik siburungmarah ni ikut lajak yang korang suke....then lastik ke arah sasaran...kalo siburungmarah yang warna kunig...die leh tembus kayu...siburungmarah warna merah tuh sekadar leh tembus satu kayu yang nipis jer...kalo siburungmarah warna biru lak...leh pecah kepada 3 ekor agi bile kite tekan masa die meluncur tuh....then...die ade banyak agi..tapi aku da tak tao sebab tak sampai level agi kan...huk3...




...tapi kalo korang perasan kan...fenomena siburungmarah ni bukan setakat game jer...da macam2 benda da yang berasaskan siburungmarah ni...bantal...casing phone...hiasan kete...t-shirt...key chain...macam2 la lagi...seme nak siburungmarah...bosan i...kalo muka aku seronok gak...kah3...tapi...ape2 pon...game nih seronok gak layan kalo ngah tension..lepas geram kat sipighijau tuh...confirm siburungmarah aku menang...hek3...




...tapi buat saat dan ketika skunk...aku da fed up da nak men siburungmarah ni...wat sakit ati jer la...hehehe....daripada melayan siburungmarahni...bek aku melayan mr.blog dan mr.kekasih hati...lagi seronok tao...fed up sebab takleh nek level actually...kah3...



...jom kiter layan gambo2 siburungmarah...












...n saya tao mr.kekasih hati pon melayan game siburungmarah ni...saya tak kisah...asal mr.kekasih hati layan saya selalu...hehehe...tapi takleh over tao layan siburungmarah ni...layan saya lebih leh...hehehhee...




...okeyla...entry siburungmarah stopped here...mmmuuuuaaaaxxxzzz!!!...



...+hakimahrahman+...

[~sUraT daRi peMiNaT~]

...Assalamualaikum (w.b.t)...



..good morning perlis!!! good morning Malaysia!!!...



...pagi hari minggu yang sangat indah...pagi untuk berehat dan melepak...wah!!!sangat suke!!love rest and peace while listening to the music...hehhee...



...tetiba rase nak share satu story yang klaka ngan korang seme...hehehe...semangat aku nak citer kat korang...siap scan agi k!!! hakimah yang bersemangat macam hape...hehehhee...



...seperti yang tertera pada title di atas...surat dari peminat...kah3...bukanlah peminat actually...sebab aku pon tak tao ape motif anak murid aku yang sorang ni antar surat kat aku...anak murid k!! OMG!!! hehe...nak kate pernah ngajo klas die...tak penah...stakat masuk ganti cikgu n pnah latih diorang choral speaking jer...tapi tetiba ari kedua internship...dapat satu surat layang...hmmm...heran2...jadi wakil cikgu2 paktikum barangkali...hehehhe...



...sebelom aku bercerita panjang...moh kiter nengok surat pertama dari anak murid tercinta nih....


...review...






...ha!!!...tuh surat yang pertama...yang aku tak tao ape motif...tetiba buat aku hang gile...adoiya!! aku pon tak tao bile yang die maksudkan...adush...jenuhla kalo seme anak murid aku camni...mao pengsan aku...hehehhe....da dapat surat ni...aku bagi geng2 praktikum aku baca...tergelak2 diorang....hahahha....malas nak layan...buat tak tao jer....tade hape pon kalo tak layan dak ni...hehehe....



...dalam pada tak layan surat die...dapat plak da surat kedua...adush!! dush!! dush!!...



...moh kite review...





...masa nih agaknya die da dapat kesedaran kot...tetiba antar surat yang die da tade penyakit cepat marah da...adoila...pening pale layan...hahahha...


...tapi aku rase dak ni attention seeker....die nakkan perhatian kiter....takkanla manjang nak fokus die sorang jer...lagi2 aku tak penah ngajo klas die...kalo pnah ngajo tuh len la sket rase...huhuhu...


...kadang2 dak aina nih...bile die masuk bilik guru or lalu dpan bilik guru...die buat jatuh la...ingatkan jatuh betol2...tapi bile tengok style tuh berlakon jer...hang betolla kami semua ngan die sorang nih....hahahah...klaka...sumpah dak nih klaka bebenor...hahhaha....



...pagi khamis ari tuh...sampai jer skolah...tengok ade sampul surat atas meja...da berdebar2 da...ape plak da ni..takkan cikgu praktikum pon nak kene gi kursus...kah3...heheheh...bile masuk bilik guru...tengok2...




...malas nak bukak...terus nek pejabat dulu...tulis nama....turun2 jer...terus bukak...berdebar2...terketar2 tangan haku...hehhehe...mesti panjang surat nih...hehehe....skali bile bukak....








...agaknya die da ok kot...die da tao kot aku da takmo layan perangai die...hehehhee...kejamkah???hehehhe...but anyway...thanks aina untuk lukisan yang cantik....cikgu cuka aina tulis yang....



"cikgu hakimah yang comel dan cantik jelita"



...memang cikgu suka sangat2...hahaha...mao kene penampor aku nih...hahahhaa....untuk kawan2 yang membaca...aku tak bersalah....kenyataan...kah3...



...entry surat dari peminat ends here....mmmmuuuuuaaahhhh!!!!



...thanks sudi review dan baca...love u guys!!!...



...+hakimahrahman+...


Friday, July 29, 2011

keGiLaaN cOoL bLog!!

...Assalamualaikum (w.b.t)...



...cool blog!! cool blog!! cool blog!!...






...tengah menggilai cool blog yang sangat cool!!hehehe...emmm...yummy!!kalo leh...setiap hari nak makan cool blog ni...hehehe...tapi tak dapatla eden...mao botak kepala cheq...heheheh....tak slaloo pon sampai akak cool blog tuh da cam da muke aku....kah3...




....bagi korang yang tak tao ape ke bendanye cool blog ni...meh sni cheq nak habaq...cool blog nih sejenis minuman...ade banyak jenis...ade ice blended...ade smoothies...ade jus...ade macam2 perisa plus topping die....memang sangat2 best!!





...antara perisa die...





...coffee blog...



...latte...cappuccino...mocha...white coffee...




...oreo blog...






...chocolate....crush...cappuccino...latte...mocha...




...local dessert blog...








...abc blog...bandung blog...cendol blog...space blog...cincau blog...






...tea blog...






...green tea...milk tea...red tea...hong kong milk tea...volkano milk tea...



...yoghurt blog...





...smoothies blog...








...chocolate blog...









...milk shake blog...









...italian soda blog...







...ice blended blog...






...topping die ade banyak....black pearl..jelly...rainbow jelly...tapi...kalo faveret aku...chocolate blog...buat smoothies...plus ngan black pearl topping...waa...sedap!!!...korang try la...tak rugi tao...harga die pon berpatutan gak...not bad...sedap lak tuh..yummy!!!! sumpah sok kene gi beli...hehhe... :-p





...mr.kekasih hati...




...nant kalo datang perlis...org blanje cool blog pujaan hati banyak2 k...hehehhe...tapi...org minat die lebih agi dari cool blog...hehehhe...die tetap pujaan hati no satu berbanding cool blog...hehehhe...love u so much!!


...+hakimahrahman+...

oH keReTa... :'(

...Assalamualaikum (w.b.t)...



...mood update blog ngah berkobar-kobar...hehehe....al-maklumla...da seminggu tak dapat dating ngan mr.blog kesayangan...hehe...da ade kesempatan nih...gunakan sepenuhnya...yeah!!! cahiyook2!! heheh...



...berbalik pada tajuk entry...haa!! meh hamba nak bercerita pasal kereta kesayangan ayah hamba...



...nak dijadikan cerita...hari rabu jugak rasenya...on the way alik dari skolah...sampai je kat traffic light depan maktab...free gear...tetiba kete mati...aku tade la cuak sangat...kotla terangkat clutch cepat ke apa ker...skali try start...tak hidup gak...aku da cuak gile da...gtao yana....kete takleh hidup...pasang hazard pon takley...memang da agak da...bateri out nih...da panic nak watpe...yana da kuar kete da...try cal kuwe...tak dapat.... :'(



...skali ade sorang pakcik ni lalu...tanya kete asal...die berenti tepi...suh kitorang tolak kete...menolakla aku ngan yana...naseb bek ringan jer...dok tepi tuh panas jer telinga kene bebel ngan pakcik tuh...huk3...naseb bek pakcik nih bek hati nak tolong...kalo tak...panas jugakla telinga nak dengar bebelan die...heheheh....



...dok sat kuwe datang tlong tengok2 ape yang patot...then pakcik tuh try cas bateri kete aku ngan bateri kete die...skali bateri kete die pon weak jugak...ngeh3...



...nak tao ape jadi???...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


...betapa pakcik tuh excited nak tolong aku...amik ko...die cabut bateri kete die...pasang kat kete aku...skali idup...wah!! clap! clap! heheh...da tuh...die cabut alik nak pasang kat kete die...skali kete die lak tak hidup...amik masa lak nak hidup...adush!!! hehehe...pastu die suh aku gi beli bateri baru...haa???? huk3...money money money.... :'(...



...call farhana...mintak tolong die datang coz umah die dekat...nak kene gi amik duit n beli bateri...huhuhuhu....



...then gi beli bateri kat kedai depan2 tuh jer...suh cina datang pasang....RM165...OMG!!! nak pengsan...hehehe...naseb bek leh trade in...tolak 15 hengget...ok la tuh..wat makan...heheheh....terketar-ketar tangan aku wat kuar duit...huk3..sedeynye... :'(



...takpela...at least kete kesayangan papa da ok...hehehe...sangat seronok!!hehehe...pengalaman di tengahari...adush!!pasni pastikan kete betol2 ok before gune k hakimah!! heheheh.... :-)



...entry tamat disini...lov u guys!!! mmmmuuuaahh!!!...



...+hakimahrahman+...


sarah diculik??

...Assalamualaikum (w.b.t)...



...topik yang hot...sarah diculik!!! OMG!!!keh3...



...mesti korang agak hang kan...hehehe...



...siapa sarah???



...kenape die diculik???



...siti sarah a.k.a miss IPG PERLIS diculik atas faktor-faktor tertentu...



...moh kite scroll sket...


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


...kejadian nih berlaku pada hari rabu minggu lepas pas kitorang balik dari pasar malam...balik dari pasar malam tuh...sae je la gi lepak umah sarah...pegi makan umah die....ingat2 nak alik pas maghib sebab da penat kan....plus minus banyak agi keje aku yang tak setel...hehehe..




...ngah dok siap2 nak alik tuh...aku tetiba bersuara disebabkan keadaan panas yang melampaoi bataskan...




hakimahrahman : nanti nak berenti japla beli air nescafe ais...sedapnya....



sarah : kimah...mu beli la ke aku gok...dahaga ar...panas lak tuh...pastuh mu mai la antar umah aku....



k-own : kimah beli sat kat kami kimah....



kimah : jom ar sarah...kite gi beli kat pokok tui...nanti aku antar alik...



sarah : mu gile ke kimah weh...jauh kot...



kimah : doh dakpe ar...mu ikut aku...kiter gi beli kat irfan corner...nant aku antar mu alik...depan tuh jer...gi ngan kete...



sarah : mu seyes dop ni...aku malas tukar baju...



kimah : la...aku seyes la...mu pakai jer baju tuh...mu tunggu dalam kete..nanti aku turun beli...



sarah : betol ni???aku malas doh nok tukar2 baju...pakai tudung jer...



kimah : seyesla...cepatla pakai tudung...




...maka...kuarla kami berdua dengan sarah yang hanya memakai baju tidu paras lutut + suar panjang + tudung....hajat dihati nak beli air kat irfan corner...skali tutup lak dah..terus aku melencong arah...



sarah : weh sumak!! mu nok gi beli air mane???



kimah : (dengan bangganya)...beli kat pokok tui....kah3..(gelak setan!!)



sarah : mu giler ke kimah??dohla aku pakai camni...ngan hs nye aku tak bawak....



kimah : ade aku kisah??(setan betolla)...ehehe...aku yang turun...bukan mu...kah3...



sarah : giler la mu nih...aku nak gi report polis mu culik aku...



kimah : ade aku kisah???hahahhaa


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



...gitula peristiwa penculikan sarah...hahahhaa....kesian die...da la pakai baju tdo...aku lak haruk gi bawak die gi pokok tui...siap bawak teman gi isi minyak agi tuh...hahahha...jenuh die nyorok bawah beg tau...hahahha...aku suke!! aku suke!!



...bersabo la yer da ko dapat kawan cam aku nih...hahahha...nant kalo da posting nanti ko rindu lak nak kene culik ngan aku kan beb...hahahah...seyesly...ni la antara keje giler yang penah aku buat...heheheh...akibat air ais...sarah yang jadi mangsa....kah3...kesian ko sarah...pasrah bin redho je la beb...heheheh



...mesti korang hangin je kan...tension jer ngan tajuk entry...ape kebendala aku nih...ingatkan betol2 tadi...mintak simpang...hehehhe...



...k la...entry kes penculikan tamat disini...thanks for reading!!!
mmmmuuuuuaaaahhhh!!!lov u guys!!!...








...+hakimahrahman+...